Atlikėjas neslepia, jog yra žmogus, vertinantis sentimentalius prisiminimus. Scenoje praleidus daugiau nei 50 metų – tokių daugybė, tačiau Nidą jis išskirtinai sieja su muzika, vidinėmis emocijomis bei jaunomis dienomis, rašoma pranešime spaudai.

„Tai Dievo užantis, unikali vieta, į kurią norisi sugrįžti“, – šypsojosi jis.

Virgis Stakėnas geba atpasakoti ir pirmąjį, 1979 metais Nidoje vykusį pasirodymą, kai patekti į šį kraštą reikėdavo nemažai pastangų bei leidimo iš milicijos.

„Mano muzika gal patiko to meto verslo vadovams, taip man ir visai kompanijai iš Palangos pavyko pasiekti Nidos krantą. Muzikavau „Agiloje“, kitąkart – tiesiog kopose – už alų ir bandeles, nes tikruoju honoraru laikiau susirinkusius klausytojus, kurie dainavo drauge. Viena iš tų dainų dalinsiuosi ir per Jonines“, – atviravo Virgis.

Virgis Stakėnas

Pašnekovas neslepia ir kai nepavyko, teko slėpti gitarą, miegoti ant grindų bei ryte praleisti svarbią repeticiją.

„Su choru „Varsa“ dalyvavau repeticinėje stovykloje. Norėjome išvykti į Bulgariją, tačiau choras išvyko, Virgis – ne. Miegojom Nidos mokykloje ant sporto salės grindų. Su savimi turėjau gitarą, jos nesuprato choristai, tad „traukdavo per dantį“. Tik kolega, vadinome jį „Kristumi“, mane ramino.

Išėjau groti į pušyną, kur netikėtai užklydo kultūros mokyklos praktikantės. Merginoms, turbūt, patiko mano brazdinimai, nes atsidėkodamos jos surado bandelių ir arbatos. Užsibuvome, grįžau tik švintant, o į rytinę repeticiją pakilti jėgų, žinoma, neturėjau. „Kristus“, kaip visada mane palaikydamas, vadovams pranešė, jog prastai jaučiuosi“, – pasakojo Virgis.

Paklausus, kokius jausmus kelia Joninių šventė, jis atvirauja, jog ši diena ir vieta, kurioje ją praleis nėra eilinis duetas.

Virgis Stakėnas

„Mane žino už tai, koks esu. Juk pusę gyvenimo žmogus kuri savo vardą, o kitą pusę, tas vardas ima grąžinti. Nida, aš grįžtu. Su gitara – kaip ir tada“, – pareiškia Virgis Stakėnas, birželio 23-iosios vakarą kviesdamas Jonines švęsti „Sangritoje“, kuri šį sezoną pristato save „Social club“ – pokalbių ir bendrystės vieta.

„Sangrita“ skiria ypatingą dėmesį Joninių šventei, norėdama priminti tikrąsias tradicijas, todėl, kartu su Virgio Stakėno pasirodymu – „Baladės po skrybėle“, ruošia – vainikų pynimo, laužų, burtų, paparčio žiedo bei kitas, daugybę metų Nidos krašte puoselėjamas, Joninių linksmybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją