Albume įrašyta dešimt autentiškų gruziniškų dainų, kurias naujai aranžavo džiazo muzikantas Dmitrijus Golovanovas ir savaip interpretavo muzikantai, grojantys gitara, klavišiniais, kontrabosu, būgnais ir pučiamaisiais. Dainų tematika labai įvairi – apie meilę, gamtą, motiną, praradusią sūnų, išėjusiuosius anapilin, taip pat įdainuota lopšinė. Kiekviena daina turi savitą skambesį.

„Tai nuostabaus grožio gruzinų tautos dainos, tačiau skambančios visiškai kitaip. Tiksliau taip kaip jas jaučia grupėje grojantys muzikantai ir kaip jaučiu aš. Kiekvienas mūsų įnešėme po dalelę savęs. Daug improvizavome, todėl albumas – tikras autorinis kūrinys“, - apie debiutinį albumą pasakoja pati Šorena.

Naujajame sezone prie Šorenos ir grupės prisijungė saksofonistas, todėl koncertuose atsiras naujas, dar negirdėtas skambesys. „Kiekvienas mūsų koncertas kitoks, nes muzikantai mėgsta improvizuoti. Man pačiai tai kaip naujas startas – motinystė man suteikė naują kvėpavimą. Šis nuostabus gyvenimo periodas ir permainos praturtino mane kaip asmenybę, tad scenoje tikiuosi perteikti giliausias, nuoširdžiausias emocijas ir sujaudinti kiekvieną sėdintį salėje“, - patikina gruzinų kilmės atlikėja.

Koncertai vyks:

2012-10-06 19:00 val. Vilnius, Teatras "New York"
2012-10-25 18:00 val. Alytus, Alytaus miesto teatras
2012-10-26 18:00 val. Klaipėda, Klaipėdos koncertų salė
2012-10-27 18:00 val. Kaunas, Girstučio rūmai
2012-11-03 18:00 val. Panevėžys, J. Miltinio dramos teatras
2012-11-21 18:00 val. Šiauliai, Koncertų salė “Saulė”

”Dainuojant šias dainas, kūnu bėgioja malonūs šiurpuliukai. Tai – mano širdies muzika, glūdėjusi manyje nuo pat prigimties. Ji nukelia mane į tą dievų mūsų tautai skirtą nuostabią gamtą, į kalnus, vynuogynų laukus. Skambės dainos, kurias girdėjau nuo mažens. Jos yra parašytos senų senovėj ir gyvuos tol, kol bus gyva pati gruzinų tauta” - sako Šorena. Grupėje groja vieni geriausių jaunos kartos džiazo muzikantai, jų instrumentai puikiai tinka ir dera tarpusavyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)