Po Elliott Smith įkvėptu „Condor Avenue“ pavadinimu slepiasi nauja ir daug žadanti, vos prieš metus susikūrusi indie roko grupė. Per praėjusius metus „kondorai“ apsilankė įvairiuose festivaliuose bei konkursuose, įrašinėjo savo kūrinius „Big Jelly“ studijoje, Didžiojoje Britanijoje, o šių metų pavasarį ketvertas ruošiasi pristatyti savo pirmąjį EP.

Išskirtiniu vokalu bei muzikos skambesiu „Condor Avenue“ kuria istorijas, o jas pasakodami ant scenos negaili emocijų, todėl ne išimtis ir naujausia jų daina – „Let's Take A Walk“. Nors grupei dar tik vieneri metai, kūrinio virtimas tokiu, koks jis yra dabar, pasak grupės narių, užtruko gerokai ilgiau. „Vieną pirmųjų šios dainos motyvų tiesiog susapnavau. Per radiją grojo kažkoks gabalas, o pranešėjas pristatė, jog tai – naujas „Coldplay“ darbas (tada dar buvau jaunas bičas ir klausiau „Coldplay“). Atsibudęs supratau, kad tokios dainos jie neturi, taigi galiu jį „pavogti“. Deja, kol spėjau kažką užsirašyti tai praktiškai nieko ir neliko. Tik kažkoks vienas motyvas,“ - apie dainos kūrimosi pradžią pasakoja grupės vokalistas Tadas Lukoševičius.

Tolimesnė dainos istorija rutuliojosi „Condor Avenue“ vokalistui gyvenant Atverpene, Belgijoje: „Iš vieno kompozitoriaus buvau išsinuomavęs butą ir gyvenau tokioje labai mieloje, senoje senamiesčio palėpėje, kurioje stovėjo pianinas. Nors niekad nemokėjau juo groti, vis nuspausdavau klavišus. Kažkaip taip ir susidėjo pagrindinė tema, o po to ir visos kitos dainos dalys.“

Praėjusių metų rudenį „Condor Avenue“, žurnalisto bei muzikos apžvalgininko Jono Oškinio rekomendacijų bei legendinės grupės „SH“ nario Andriaus Kačanovo svetingumo dėka gavo galimybę šią ir kitas savo greitai pasirodysiančio EP dainas įrašyti „Big Jelly“ studijoje, Didžiojoje Britanijoje. „Simboliška, tačiau „Let's Take A Walk“ – paskutinis kūrinys, kurį ten įrašėme ir pirmas, kurį išleidžiame,“ - pasakoja grupės nariai.

Dėl ilgai ieškoto idealaus dainos skambesio, darbus grupė tęsė ir Lietuvoje. „Happy Street Records“ studijoje buvo įrašytas galinga, kūrinyje skambanti gitaros partija, keletas Didžioje Britanijoje neįrašytų smulkmenų bei pabaigta ilga ir turininga singlo kelionė.

Vaizdą dainai „Let's Take A Walk“ sukūrė jauna fotografė Ignė Grikevičiūtė, kuri slepiasi po „miegopročių“ pseudonimu. Paslaptingas ir poetiškas akimirkas kurianti ir fiksuojanti mergina teigia, jog jos darbai – naujos akimirkos iš užgesusių prisiminų, kurias kiekvienam stebėtojui kūrėja leidžia interpretuoti tūkstančiais įvairių būdų.

„Gerai pagalvojus, „Let's Take A Walk“ susideda iš daugybės elementų, kurie susijungia į tai, ką dabar turime. O jei dar paskaičiuotume kiek laiko praėjo nuo to pirmo susapnuoto motyvo iki dabar, turbūt susidėtų kokie septyneri metai. Ši daina tikrai toli nuėjo,” - pasakoja „Condor Avenue“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)