Galima drąsiai teigti, kad albumas „Vienintelė moteris tavo“ – turi savo spalvą: fatališką ryškią raudoną. Toks jo viršelio dizainas, toks koloritas vyravo ir dainininkės sceninėje aprangoje.

Ieva scenoje pasirodė pasipuošusi plonute, linijas išryškinančia, raudona suknele, prie jos priderintais smailianosiais aukštakulniais ir dekadentiškomis šilko pirštinėmis iki alkūnių, juodais gėlių trafaretais puoštu „oversize“ švarku. Kaklą juosė kuklus kaspinėlis – tarsi subtili „vamp“ stiliaus užuomina.

Buvo aišku, kad dainininkė nenusiteikusi vaikščioti aplinkui, tą liudijo ir jautį už ragų griebianti koncerto pradžia. Pirmuoju ryžtingai suskambo titulinis naujojo albumo kūrinys „Vienintelė moteris tavo“. Iš tą vakarą skambėjusių 18 dainų net 7 buvo naujojo albumo. Išties, drąsus žingsnis, juolab, kad plačiau žinomos tik dvi jo dainos, kurioms sukurti vaizdo klipai.

Koncertinė programa „Vienintelė moteris tavo“ itin taikliai sudėliota ir išbalansuoja. Naujos dainos sėkmingai prigludo prie garsiausių kūrinių ir organiškai susiklausė. Vienas didžiausių koncerto netikėtumų – itin palčiai suskambusi, didelį superhito potencialą turinti, nauja daina „Mano planeta“. Dainininkė už paramą leidžiant naująjį albumą ir jo dainas dėkinga autorių asociacijai LATGA.

Iš praeitų albumų garsių kūrinių tą vakarą scenoje skambėjo: „Švelnesnis žvėris“, „Metų laikai“, „Liūdnos dainos“, „Šitaip įsimylėt“, „Keista“ ir kitos. Dainininkė suskaičiavo, kad šis albumas yra jau penktasis jos biografijoje. Pirmasis – „Vienas“ – išleistas prieš dešimtmetį.

Itin svarbi ir net, galima teigti, lygiaverčiai vertinga, Ievos Narkutės koncertų dalis yra... tarpai tarp dainų. Tiksliau, tai, kuo ji tuos tarpus užpildo.

Kodėl Ieva vaikystėje manė, kad yra italų popdievaičio Toto Cutugno dukra? Ar „eksai“ yra žmonės, ar medžiaga naujoms dainoms? Kodėl vyrai nėra iš Marso, o moterys ne iš Veneros? Ar mes norime patikti vagiams ir Kalėdų seneliui?

Tai ir dar daug kitų taiklių tiesų išgirsite Ievos Narkutės koncertuose „Vienintelė moteris tavo“: gruodžio 15 d. ir 16 d. – Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, 30 d. – Klaipėdos dramos teatre ir 31 d. – Birštono kultūros centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją