Pasirodydamas Lietuvoje reperis surengs koncertus ir viename didžiausių hiphopo ir regio festivalių Europoje „Splash!“ Vokietijoje, taip pat – „Roskilde“ Danijoje ir „Dour“ Belgijoje.

Reperis nuolat laviruoja tarp old school repo, drum'n'bass, trap ir poezijos, rašoma pranešime spaudai.

Denzelis Curry – Live at Splash!:

Denzelis Curry savo karjerą pradėjo 2010-ųjų pradžioje Floridos pogrindžio scenoje ir iškart susilaukė didelio dėmesio dėl savo atlikimo technikos. Pirmąjį solinį albumą „Nostalgic 64“ išleido 2013-aisiais, o po dvejų metų tiesiog sprogo su singlu „Ultimate“. Pastarasis „Spotify“ platformoje buvo grojamas jau daugiau nei 200 milijonų kartų.

Šis reperis gerai žinomas dėl savo tiesioginės išraiškos ir dainų tekstų, kuriuose skamba aštri visuomenės kritika, tikros emocijos ir pagyrų tirados. Sparčiai augant populiarumui, Denzelis Curry niekada nesikartojo ir šiandien jo diskografija yra viena įdomiausių ir įvairiausių Amerikos hiphope. Pastaraisiais metais būti repo gerbėju yra nuostabu ir madinga. Šis žanras nuolat atranda naujas formas ir šiandien yra labai įvairus, tačiau Denzelio Curry kūryba išsiskiria net ir tokiame kontekste.

Denzelis Curry – Ultimate (feat. Juicy J):

Praėjusiais metais išleistas džiazuojantis albumas „Melt My Eyez See Your Future“ atskleidė kiek ramesnę reperio pusę ir užlipo aukščiausiai „Billboard“ populiariausių sąrašuose. Šiame albume kaip svečiai dalyvauja T-Pain, 6lack, slowthai, Rico Nasty, J.I.D ir Thundercat. Hiphopo bendruomenė aptarinėja albumo panašumus su retrospektyviniu kolegos Kendricko Lamaro įrašu.

Šį pavasarį legendinio Jimi Hendrixo užsakymu suprojektuotoje įrašų studijoje Niujorke Denzelis Curry su grupe „Cold Blooded Soul Band“ įrašė minialbumą „Live At Electric Lady“. Jame be kelių kūrinių iš naujausio albumo, skamba Erykah Badu „Didn't Cha Know“ ir japoniško serialo „Detective Story“ tema „Lonely Man“.

Denzelis Curry – Live on KEXP:

2024-aisiais jau planuojamas dar vienas „Designed by Angels“. Jame Vilniuje savaitgalį laukiamas artistas atskleis melodingesnę savo pusę, kuriai padarė įtaką mėgstamiausi R&B įrašai.

Denzelis Curry yra itin kvalifikuotas ir techniškas menininkas, niekada neaukojantis aistros. Jei anksčiau jo koncertai panašėjo į audringus išsitaškymus, pastaruoju metu Denzelis Curry siūlo daugiau savistabos dainų, kurių verta klausytis atidžiau. Jo balsas aiškus ir paveikus, jis smūgiuoja kiekvieną žodį ir gali parklupdyti.

Viename jo koncertų atlikėjo mikrofonas buvo atjungtas, nes baigėsi numatytas renginio laikas. Tuomet nutiko kažkas magiško, mat vien savo balsu Denzelis Curry užbūrė publiką, parodydamas kiek daug talento ir charizmos turi.

Sekmadienio vakarą pradės intelektualaus eksperimentinio repo kūrėjai IYE iš Vilniaus. Du albumus „AJAJAI“ ir „Sveiki gyvi“ išleidę IYE pripažįsta, jog Denzelis Curry buvo vienas atlikėjų, įkvėpusių jų projekto kryptį: „Singlai „ULT“ ir „Ultimate“ 2015 metais buvo stipri alternatyva žanre nusistovėjusiam skambesiui. Dėmesį patraukė ir politiškai pakrauti, agresyvūs tekstai. Atidesni klausytojai tikrai atpažins tam tikrus panašumus mūsų kūriniuose.“

IYE – Sveiki gyvi:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją