Serbas E. Kusturica – dešimties meninių filmų režisierius, laimėjęs keturias “Auksinės palmės šakeles” („Geriausias režisierius“, dveji „Geriausi filmai“ bei specialusis nacionalinis edukacinis prizas) bei “Sidabrinį Liūtą”.

Šį rudenį Lietuvos kino teatruose turėjome puikią galimybę pamatyti naujausią režisieriaus filmą „Gyvenimas kaip stebuklas“. Būtent taip ir vadinasi pasaulinis Emiro Kurturicos ir “The No Smoking Orchestra”, kuriame temperamentingasis E.Kusturica groja jau 19 metų, gastrolių turas. Prieš atvykstant į Lietuvą, grupė koncertuos Izraelyje, Meksikoje, Čilėje, Argentinoje, Kolumbijoje, o po koncerto Vilniuje tęs gastroles Prancūzijoje.

Projekte atliekama muzika –rokenrolo, džiazo, liaudies muzikos, čigoniškų motyvų, turkiškų maršų, azijietiškų melodijų ir balkanų punk kultūros mišinys. Pats režisierius apie grojamą muziką kalba taip: „Mūsų muzika gimė iš noro užkariauti pasaulį ir atspindėjo mūsų pasaulyje ir kultūroje esančius prieštaravimus. Tai yra tai, ką aš stengiausi pasakyti savo filmuose: šiuolaikinė visuomenė tarpusavyje konfliktuoja ne vieną kartą amžiuje, bet kiekvieną dieną“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją