DĖMESIO! Žiūrėkite koncerto transliaciją naujienų portale DELFI. Tiesioginę transliaciją užtikrina PENKI TV. Transliacijos pradžia 20 val. „Editors“ apšildys belgų indie pop scenos grupė „Balthazar“.

Tom Smith – centrinė „Editors“ figūra. Jis ir grupės lyderis, ir dainų kūrėjas, ir tamsios muzikinės linijos advokatas. Jo balsas neretai yra prilyginamas post-punk legendoms – tokioms, kaip Ian Curtis („Joy Division“), Roberto Smith („The Cure“) ir kt.

Nors Tomas yra tikra roko žvaigždė, kurią gimtojoje šalyje mėgsta pavaikyti tiek paparaciai, tiek gatvėje apspintantys gerbėjai, muzikantas teigia, kad jo žmona, buvusi „BBC“ žurnalistė ir radijo laidų vedėja Edith Bowman, yra tikroji Smithų šeimos žvaigždė. Jiedu augina du sūnus.

PAŽINTIS SU TOM SMITH:

Pirmoji įsigyta plokštelė: „The Best of Status Quo“

Filmas, kuris sujaudino: „The Empire Strikes Back“ ir tas, kuriame bitės ir širšės nužudo Macaulay Culkino personažą.

Paskutinis kartas, kai melavai: Neįsivaizduoju. Aš kupinas š***, bet meluoju tik tada, kai nenoriu liūdinti žmonių.

Pirmas pasimatymo filmas: Iki šiol nesu tikras, ar kada išvis ėjau į normalų pasimatymą – aš ne amerikietis. Čia vėl turbūt melas, bet tiesiog neprisimenu…

Paskutinis kartas, kai verkei: „Forestas Gampas“ visada mane „pagauna“. Kai įrašinėjome savo antrąjį albumą, visi susėdome pažiūrėti šį filmą dar kartą – nebuvo nei vieno, kurio akys nebūtų sudrėkusios.

Pirmas dalykas, kai baigi darbus studijoje: Einu namo ir būnu su savo šeima.

Paskutinis gamintas patiekalas: Panašu, kad namie visada gaminu steiką. Turbūt tai vienintelis patiekalas, kurį gerai paruošiu – paprastas steikiukas su daržovėm. Mano laiko pajautimas gaminant nepriekaištingas – mano gaminti brokoliai niekada nebus patižę.

Paskutinis ekstravagantiškas pirkinys: Paul Smith švarkas.

Geriausias patarimas tau: Neleisk šikniams tavęs liūdinti – taip daug kartų man sakė tėtis...

Pirmas dalykas, ką padarytum, jei valdytum šalį: Atšaukčiau ginkluotas pajėgas – mano šalyje nebūtų ginklų, bombų, karinių laivų, jokių kareivių. Sutaupyti pinigai būtų paskirstyti mokykloms ir sveikatos sektoriui. Idealistiška?

Paskutinis kartas, kai pasinaudojai savo padėtimi: Bilietai į koncertus.

Pirmas dalykas, apie kurį pagalvoji ryte atsibudęs: Dar 20 minučių, prašau.

Paskutinis daiktas, kurį pirkai vedamas impulso ir pasigailėjai: Tas minėtas brangus švarkas. Jis atrodo gerai, tačiau įgauna labai keistą formą, kai groju gitara. Šmikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją