Pagal naująsias taisykles, prieš konkursą, gegužės 1 dieną, bus paskelbtos visų žiuri narių pavardės. Be to, „Europos transliuotojų sąjunga“ po finalo publikuos kiekvieno žiuri nario reitingavimą pusfinaliuose ir finale – taip bus pasidalijama kiekvienai šaliai tekusiais žiuri ir televizijos žiūrovų balsavimo rezultatais.

Siekiant užtikrinti įvairovę, vietą žiuri galės užimti tik tie muzikos pramonės profesionalai, kurie nedalyvavo žiuri ankstesniuose dviejuose konkursuose.

„Griežtesnės taisyklės ir didesnis skaidrumas yra svarbūs „Eurovizijos“ dainų konkursui, siekiant užtikrinto jo sėkmę, - „Europos transliuotojų sąjungos“ vardu sakė šio konkurso vykdantysis direktorius Jonas Ola Sandas, - kad dalyviai, žiūrovai ir gerbėjai žinotų, jog mes darėme ir visada darysime viską, kas įmanoma, sąžiningiems rezultatams užtikrinti. Šie pakeitimai rodo, kad „Eurovizijos“ dainų konkurso tradicija nuolat evoliucionuoja, ji ir toliau prisiderina prie laiko dvasios“.

„Šiuo didesniu skaidrumu mes norime užtikrinti, kad visi – dalyviai, spauda ir gerbėjai – gali suprasti, kaip mes gauname rezultatus. Su šiais pakeitimais mes tikimės užbaigti tas spekuliacijas, kurias pastaruoju metu matėme“, - sakė Referentinės grupės pirmininkas dr. Frankas Dieteris Freilingas.

Pastaraisiais mėnesiais „Europos transliuotojų sąjunga“ tyrė pranešimus apie spėjamus mėginimus nesąžiningai paveikti balsavimą. J. O. Sandas sakė: „Jeigu mūsų tyrimas pateiks pažeidimų įrodymų, mes imsimės reikiamų veiksmų“.

„Eurovizijos“ organizatoriai oficialioje konkurso interneto svetainėje sukurs specialią skiltį, kur žiuri nariai ir žiūrovai galės pranešti apie balsavimo taisyklių pažeidimus, kad juos galėtų tinkamai ištirti organizatoriai, konkurso balsavimo partnerė „Digme“ bei balsavimo procedūrą prižiūrinti bendrovė „PwC“.

Referentinė grupė, konkurse dalyvaujančių transliuotojų vardu vadovaujanti institucija, bei „Europos transliuotojų sąjungos“ Televizijos komitetas šias taisykles vienbalsiai patvirtino.

Šiemet pavasarį Emmelie de Forrest su daina „Only Teardrops“ laimėjo 2013 metų konkursą, taip užtikrindama teisę savo atstovaujamai Danijai surengti kitų metų „Euroviziją“. Konkursas vyks 2014 metų gegužės 6, 8 ir 10 dienomis Kopenhagos arenoje „B&W Hallerne“. Konkurso šūkis – „Prisijunk prie mūsų“.

Dalyvaujančių šalių sąrašas bus paskelbtas sausio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)