Vilniaus senamiestyje, anuomet jaunimo itin pamėgtoje vietoje, kur buvo įsikūrusi „Alumnato“ kavinė, grupės įkūrėjai kino režisierius K. Vildžiūnas ir menininkas Zigmas Butautis pristatė iš naujo sugrotos grupės dainos „Ledynai“ vaizdo klipą.

Pasisveikinti ir senų laikų prisiminti į Alumnato kiemelį atvyko Marijus Berenis-Tru, Arnoldas Lukošius, Alina Orlova, Oskaras Koršunovas bei daugelis kitų garsių svečių.

Renginyje taip pat buvo galima išvysti ir Justę Arlauskaitę-Jazzu, kurią atlydėjo jos geras bičiulis, fotografas Lukas Gricius.

Muzikologas D. Užkuraitis beveik prieš trisdešimtį metų susikūrusią grupę „Šiaurės Kryptis“ yra pavadinęs didžiausia lietuviško roko viltimi ir didžiausiu praradimu. Devintajame dešimtmetyje furorą sukėlusi ir anuomet itin moderniai skambėjusi grupė šiandien – vėl su gitaromis rankose.

Nuo grupės gyvavimo pradžios, 1987-ųjų, „Šiaurės Kryptyje“ susipynė daugelio muzikantų keliai. „Vieni ateidavo, kiti išeidavo arba mes laukdavome, kol jie baigs groti kitose grupės ir galės repetuoti su mumis.

Toks buvo laikas – nei instrumentų, nei muzikantų“, - prisimena Kristijonas ir vardija žinomas bei garsias pavardes – Dariaus Buroko ir A. Lukošiaus iš „Foje“, „BIX“ gitaristo Skirmanto Gibavičiaus, roko muzikanto Aleksandro Belkino, aktoriaus Dariaus Minioto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)