Panašu, kad ne veltui. Vyrams neblogai sekasi – jie atgaivino kiek oldschool’išką „JBC“ skambesį, pridėjo „Da Manifest’iško“ veržlumo bei agresijos, paliko „Legato“ būdingą drive’ą ir šiandien nekantraudami pristato dar spaustuve kvepiantį albumą „Žanro fanatikai“.

„Kai mudu tik pradėjome kartu kurti, apie albumą svajoti net nedrįsome. Galvojom įrašysim vieną, kitą gabalą ir tuo viskas pasibaigs. Žiauriai gera, kad beveik penkerius metus dirbę pagaliau įprasminome ir į vieną vietą sukėlėme tai, ką iki šiol buvome sukūrę“, – džiaugsmo neslepia Broo.
„Žanro fanatikai“ patiks tikro hiphopo mylėtojams, tiems, kurie tikrai supranta ir mėgsta šio stiliaus muziką. Klausytojus turėtų papirkti tradiciniam hiphopui būdingi svingavimo bei sempliavimo ritmai“, – bendražygiui antrina Yga.

Į debiutinį savo albumą Yga & Broo sudėjo 14 judviejų kūrinių. Įrašinėjant kai kurias kompozicijas, reperiai į kompaniją pasikvietė tokius puikiai melomanams pažįstamus atlikėjus kaip Pushaz iš „G & G Sindikato“, Remigijus Ruokis, DJ Mamania.

Albumas „Žanro fanatikai“ nebus platinamas įprastose prekybos vietose, atlikėjai nusprendė jį pardavinėti patys. „Tokiu būdu savotiškai grįžtame prie hiphopo šaknų, kai pirmuosius repo įrašus buvo galima įsigyti būtent gatvėje. Be to, taip kiekvienai albumo kopijai suteiksime autentiškumo, visiems, kurie įsigis mūsų kompaktinę plokštelę, galėsim suraityti autografą, taip pat kartu įteiksime mažą staigmeną“, – užuominomis dalinasi Yga.

Albumo šaukliu Yga & Broo jau pakrikštijo kūrinį „Netikri pranašai“, kuriam susuko puikiai šiuo metu vykstančiai rinkimų karštinei tinkantį muzikinį vaizdo klipą. „Nors šį gabalą drauge su Pushu („G & G Sindikatas“) įrašėme dar prieš kelis metus, jo tekstas vis dar aktualus ir puikiai nusakantis padėtį mūsų visuomenėje“, – atvirauja Broo. „Šis vaizdo klipas tam tikra prasme yra mus supančios aplinkos veidrodis ir puiki įžanga į visą mūsų albumą“, – apie naujausius darbus kalba ir juos įvertinti kviečia Yga.

Jau šį šeštadienį, spalio 13 dieną, Yga & Broo pristatys daugiau kūrinių iš naujojo albumo Vilniaus menų fabrike „Loftas“, kuriame kartu su kitais lietuviškojo hiphopo atstovais „apšildys“ legendinės grupės „Gang Starr“ narį DJ Premier ir MC Bumpy Knuckles.

Vaizdo klipą „Netikri pranašai“ galite pamatyti čia:

Trumpą albumo kūrinių miksą galite pasiklausyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)