7-ąją vietą šokių muzikos žurnalo „Dj Mag“ skelbiamame pasaulio diskžokėjų šimtuke užimantis H.Cattaneo vadinamas vienu labiausiai po pasaulio klubus keliaujančiu diskžokėjumi.

Argentinietis surengia vidutiniškai apie 140 pasirodymų per metus, kas yra beveik tris kartus per savaitę.

„Svečias savo visų metų pasirodymų grafiką galėtų užpildyti grodamas vien tik JAV klubuose. Malonu, kad savo nesibaigiančių kelionių žemėlapyje H.Cattaneo rado vietos ir Lietuvai“, - sakė renginio „Sobieski Uogos: Hernan Cattaneo“ organizatoriai.

Birželio 26 d., pirmadienis, yra nedarbo diena, todėl žvaigždės pasirodymui organizatoriai parinko šventinį sekmadienį, birželio 25-ąją.

Renginys „Sobieski Uogos: Hernan Cattaneo“ yra kompiliacijos „Sequential“ pasaulinio pristatymo turo dalis. Į Lietuvą argentinietis atskris iš Kipro, o po pasirodymo Lietuvoje H.Cattaneo tęs kompiliacijos pristatymo turą JAV klubuose.

„Sequential“ yra jau trečiasis iš eilės leidybos ir renginių kompanijos „Renaissance“ išleistas H.Cattaneo muzikinis rinkinys per paskutinius dvejus metus. Naują rinkinį sudaro dvi kompaktinės plokštelės. Pirmoji jų skirta giliam house skambesiui, antroji – energingesnei šokių muzikai. Rinkinys baigiasi šviežiausiu H.Cattaneo ir jo studijos bendražygio Johno Tonkso kūriniu „Sirocco“, kuris „skina laurus“ įvairiuose pasaulio šokių muzikos topuose.

Pasauliniame šokių muzikos olimpe įsitvirtinęs H.Cattaneo savo karjerą pradėjo gimtajame mieste Buenos Airėse. Savo sėkmės pradžia atlikėjas laiko 1991 metus, kuomet po viešnagės D.Britanijoje jam buvo pasiūlyta rezidencija Buenos Airės klube „Pacha“. Netrukus „Pacha“ buvo pripažintas karščiausiu šokių muzikos tašku Argentinoje ir populiarumu prilygo Ibizoje veikiančiam to paties tinklo klubui. Sėkmės sulaukusį H.Cattaneo rezidentu pasirinko Pietų Amerikoje šaknis įleidęs „keliaujantis“ D.Britanijos klubas „Cream“.

Čia iki šiol minioms klykiančių gerbėjų pasirodymus rengiantis argentinietis 1996 ir 1997 metais pelnė geriausio diskžokėjaus apdovanojimą.

1997 metais Paului Oakenfoldui pakvietus H.Cattaneo dalyvauti ture Europoje, argentiniečiui atsivėrė senojo žemyno šokių muzikos rinka. Netrukus atlikėjas rezidavo garsiausiuose Ibizos klubuose ir buvo pradėtas kviesti į didžiausius Europos šokių muzikos festivalius. 2001 metais H.Cattaneo pelnė „Best Newcomer DJ“ titulą Ibizoje, klube „Pacha“ vykstančiuose apdovanojimuose.

H.Cattaneo rūpi ne tik pasirodymai įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Diskžokėjo kassavaitinė laida „Resident“ Buenos Airių radijo stotyje „Metrodance FM“ yra girdima visoje Pietų Amerikoje ir yra populiariausia tarp šokių muzikos mylėtojų.

Renginių ciklas „Sobieski Uogos“ klube „Exit“ pristato įtakingiausius šokių muzikos pasaulio vardus. Šiuose renginiuose jau grojo tokios žvaigždės kaip Arminas Van Buurenas, Anthony Pappa ir Dave Seamanas. Rugpjūčio 13 dieną pasirodymą surengs Ferry Corstenas, užimantis 5 vietą pasaulio diskžokėjų šimtuke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją