Bendradarbiaujantys nuo 1990 m. G. Sodeika ir O. Koršunovas yra sukūrę spektaklių, priartėjusių prie muzikinio teatro sąvokos (pvz., "Roberto Zucco", "Oidipas karalius"). Idėja buvo realizuota praeitais metais, Prancūzijos festivalyje "Les Boréales", kur buvo parodytas tarp teatrinio ir muzikinio spektaklio žanrų balansuojantis pradinis "Vienatvės dviese" variantas.

Remdamasis šia medžiaga, S. Parulskis sukūrė siužeto tęsinį, kurio atspirties taškas - pirmasis lietuviškas vedybų skelbimas. Veiksmas vyksta atsitiktiniame viešbučio kambaryje, miesto parke, traukinyje, kur moteris ir vyras pasakoja savo istoriją.

Nepakeliamą jųdviejų vienatvės pojūtį nuskaidrina tik keletas polėkio ir geismo momentų. Vaidina Dalia Michelevičiūtė, Vaidotas Martinaitis ir kt., kostiumų dalininkė Agnė Kuzmickaitė. Gros "Gaida Ensemble" ir DJ Vainius Sodeika, diriguos Julius Geniušas.

"Gaidoje" taip pat bus rodomos Vykinto Baltako opera "Cantio" (rež. Oskaras Koršunovas), Antano Kučinsko ir Birutės Mar "Grimo opera" bei JAV kompozitoriaus Roberto Ashley opera "Celestial Excursions".

Koncertus surengs "Chordos" styginių kvartetas, pianistai Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai, Lietuvos nacionalinis ir Lietuvos valstybinis simfoniniai orkestrai. Svečiuosis žvaigždės iš svetur - trombonininkas Mike'as Svoboda ir perkusininkas Pedro Carneiro.

Į festivalį atvyks kviestinis "Gaidos" kompozitorius Michaelas Gordonas (JAV).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją