„Povandeninėse kronikose“ skambančios dainos – nuo „kadaise“ iki „šiandien“ įvykusių istorijų mozaika, kurių bendras vardiklis yra vanduo – švaros, paslapties, paralelinių erdvių simbolis. „Kronikos“ kalba apie šias dienas, o laiko gelmėse pragaišę baltiški ir antikiniai įvaizdžiai išneria, kad padėtų apie tai papasakoti“, – pranešime spaudai sakė „Skylės“ muzikantai, už šį albumą, pasižymintį įrašo kokybe, energetika ir gilumu, pelnę ne vieną svarų apdovanojimą.

Lietuvos muzikos istorijoje atsidūrė kultinės „Skylės“ dainos – „Šventaragis“, „Jūržolių šokis“, „Baltas brolis“ ir daugelis kitų. Bet R. Radzevičius puikiai pamena, kiek tai pareikalavo darbo.

„Kokius penkerius metus gyvenome paieškose. Ir prieš tai įrašinėjome albumus, bet jie nebuvo tokie „išdirbti“ – stigo laiko, pinigų ir mes nebuvome patenkinti rezultatu, – pasakojo Rokas. – Turėjome daug idėjų, bet grupei arba reikėjo tiesiog numirti, arba padaryti rimtą proveržį. „Povandeninių kronikų“ įrašai buvo tikras pasišventimas. Aš 2 metams užsidariau studijoje ir skyriau tam visą savo laiką. Iš tiesų įdėjome labai daug darbo.“

Drauge dirbo poetas Rimvydas Stankevičius, 2022-aisiais apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. Pakito ir Aistės vaidmuo grupėje – anksčiau buvusi pritariančiąja vokaliste, ėmė soluoti, prisidėjo prie albumo kūrybos.

„Tuo metu visas gyvenimas buvo kupinas meilės, aistrų, bangų, pakilimų ir nuoslūgių“, – prisimena A. Smilgevičiūtė, o Rokas šypteli, kad kaip tik tada, pabudus meilei, susijungė „In“ ir „Jang“. Iš to jausmo ir besąlygiško atsidavimo gimė dainos, be kurių ir šiandien neįmanomas nė vienas „Skylės“ koncertas.

Rugsėjo 1-ąją jos vėl apgaubs klausytojus maloniu, šiltu, kokybišku skambesiu ir perkels į povandeninį pasaulį, kuriame jūržolėmis susipynę ir antikiniai, ir baltiškieji įvaizdžiai.

Reikšmingąjį „Skylės“ albumą „Povandeninės kronikos“ vinilinių plokštelių ir garsajuosčių formatu šiemet perleido leidybinė kompanija „Metromusic“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją