Kolektyvo idėjinis ir dvasinis lyderis - vokalistas Pilkis Mėsa, „širdžių ir kitų mėsiškų patiekalų ėdikas". Nepasotinamasis Pilkis propaguoja specifinį dainavimo stilių
for the ladies
.

Vokalisto suolo draugas Jimmy įstojo į grupę prieš metus. Jo gyvenimas aukštyn kojom apsivertė, kai jis iš neturėjimo ką veikti tualete perskaitė „Alchemiką“. Sukrėstas Jimmy beisbolo lazdą padėjo į spintą ir į daug ką mačiusias rankas paėmė būgnų lazdeles.

Be abejo, grupė negalėjo apsieiti be sodraus gitarų skambesio, todėl joje atsirado gitaristas Al Metal. Prieš tai rokeris grojo nežinomoje ritualinės muzikos grupėje „Nutrūkusi styga“. Grupė priėjo liepto galą nutrūkus visoms stygoms.

Ketvirtasis „Mėsos" narys groja klavišais. Mr. Italian, kaip jį praminė kolegos, prie „Mėsos" prisijungė, nes gavo pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti. Jis – tyliausias grupėje ir laikosi nuolatinės sausainių graužimo dietos.

Į klausimus „mėsiečiai“ atsakinėja retai ir dažniausiai sutartinu čepsėjimu. Kai negroja, jie valgo, o valgant kalbėti – nemandagu.

Mėsos grojimo stilių jie nupasakoja trumpai: „Rokenrolas pasimyli su popsu ir užsirūko storą funko cigarą“.

Grupė „Mėsa" stebina ir tuo, kad, kitaip nei visos naujos grupės, repetuoja ne garaže, o apleistame mėsos fabrike. Sako, kad aplinka ir kvapas juos įkvepia.

Ketveriukė į plačiuosius muzikos vandenis bandys prasimušti naujausia daina „Šeši nebūsiu“ . Tai nuotaikingas himnas apie pagarbą sau. Šiuo kūriniu Mėsa pareiškia, kad nesiruošia būti lietuviškos muzikos pastumdėliais ir ketina rimtai šturmuoti muzikinį eterį. Daina „Šeši nebūsiu“ yra savotiška skaičiuotė, kuri kaip ir „Da Vinci kodas“ turi daug užslėptų prasmių.

Vienas pirmųjų grupės tikslų – lietuviškos muzikos topuose užimti bet kurią, tik ne šeštą, vietą.