„Šis kūrinys yra apie greitėjantį mūsų pasaulį ir jo neišvengiamybes. Apie šį kūrinį norisi kalbėti daug, bet tikiu, kad viską, ką norėjom pasakyti, puikiai atvaizdavome klipe. Prie „Greičio“ dirbome su režisieriumi Viliumi Lukošiumi, kuris turėjo savo viziją ir ją puikiai išpildė. Šis klipas tai tarsi socialinis komentaras tiek mums patiems, tiek visuomenei apie dabartį su geru „Despotin FAM“ ironijos ir juodu realizmo žiupsniu. Labai džiaugiamės, kad pagaliau turime progą pristatyti šį kūrinį!“,- pranešime spaudai pasakoja grupės narys, muzikos prodiuseris Vitalijus Puzyriov.

Lietuvos muzikos industrijoje dažnai taip nenutinka, bet šįkart dar net nepasirodęs viešai, „Despotin FAM“ kūrinys „Greičio“ jau buvo atmestas kai kurių transliuotojų, kaip netinkamas viešam eteriui ir būtinai turintis turėti N-18 žymą, tačiau repo klausytojus jis be abejonės pasieks visomis interneto platformomis, ten kur cenzūros gerokai mažiau.

„Greičio“ tai draugo raginimas paskubėti, strigimas kamštyje, 90-ųjų filmas su Sandra Bullock, žvaigždynų šviesa naktį, slaptas trikojis kelyje, šaltojo karo ginklavimosi manija ar tiesiog noras praturtėti. Visa tai tarpusavyje susieja – greitis. „Despotin FAM“ kartu su savo klausytojais ir jų atžalomis pagreitino dekadų kaitą tam, kad greitėjimo amžiuje „Greičio“ pakviestų sulėtėti.

„Kai pirmą kartą Vaiperis davė paklausyti kūrinio demo versiją, iš karto galvoje dėliojosi vizualiniai fragmentai, nuotaika, kaip galėtų atrodyti klipas, papildantis muzikinį kūrinį. „Greičio“ koreliavo ir su manimi pačiu, galbūt todėl jog tuo metu ir man pačiam reikėjo greičio. Kas tas greitis, manau kiekvienas gali turėti savo interpretaciją, galbūt tai būsena, jausmas, o gal objektas,- pasakoja klipo režisierius Vilius Lukošius. - Gamybos prasme procesas buvo tikrai įsimintinas, toks pat nutrūktgalviškas, kaip ir pats klipas! Teko labai kūrybiškai žvelgti į kiekvieną muzikinio klipo kadrą renkantis lokacijas, kompozicijas ir kitus techninius elementus. Kūrybinio proceso kelyje sutikom nemažą dalį žmonių, kuriems taip pat rezonavo klipo idėja ir jie daug prisidėjo prie jo gamybos, kuri buvo tikrai nelengva. Manau, klipo nuotaika puikiai išpildo ir tikro repo klipo lūkesčius, o klausytojas per trumpą laiką gauna tikrą gatvės kultūros dozę!“,- savo mintimis dalinasi klipo režisierius.

Repo kultūros mylėtojai bei grupės „Despotin FAM“ ištikimiausi gerbėjai buvo pakviesti ir į „Greičio“ muzikinio klipo premjerą „MO“ muziejuje.

Belaukiant ketvirtojo grupės albumo „Despotin FAM“ pažada ir daugiau šviežios muzikos ir jau dabar anonsuoja pavasario didžiojo koncerto vietą ir datą – balandžio 27-ąją koncertinis susitikimas vyks Energetikos muziejuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją