„Šie metai mums kaip grupei yra iki šiol didžiausi ir sėkmingiausi. Surengėme didelių koncertų turą ir žiemą, ir vasarą. Pernai – koncertą Vingio parke, o šiemet – Kalnų parke. Visa tai pastūmėjo didžiausiam koncertui po stogu. Lietuvos vidurys tam tinka labiausiai. Tikimės, sulaukti žmonių iš visos Lietuvos“, – sako grupės lyderis Benas Aleksandravičius

Koncertas arenoje tapo neišvengiamu

Benas pats su šypsena prisimena, kad maždaug prieš septynerius metus yra viešai pareiškęs, jog arenose jis negros. Tačiau sprendimas ir poreikis daryti solinį koncertą arenoje atėjo grupei einant dvyliktus metus, rašoma pranešime spaudai.

„Viskas grupėje vyksta lėtai, bet užtikrintai. Nors jaučiu ypatingą meilę koncertams lauke, atėjo diena, kai koncertas arenoje tapo neišvengiamu. Žinau, kad yra daug žmonių, kurie to laukė“, – sako Benas, kurio ryšys su klausytojais yra itin tvirtas.

Grupė „ba.“ turi vieną ištikimiausių gerbėjų ratų Lietuvoje, kuris kasmet pildosi. Netgi pačiam Benui sudėtinga atsakyti, kaip jiems pavyko sukurti tokį glaudų ryšį: „Darbas. Noras. Tikėjimas ir pasitikėjimas. Galbūt esame tai, ko reikia daliai žmonių mylinčių lietuvišką muziką.“

Vienintelis koncertas žiemą ir nauja kūryba

Nuo pat rudens pradžios visas grupės dėmesys yra sutelktas vieninteliam „ba.“ koncertui šią žiemą. Kiekvienam dideliam pasirodymui ketveriukė ruošia kažką naujo: „Mėgstame perdaryti senus kūrinius, paruošti vienetines dainų versijas būtent to koncerto progą. Tą darysime ir Kaune“, – sako Benas.

Neseniai grupė buvo išvykusi į kūrybinę stovyklą, o tai leidžia daryti prielaidą, kad iki „Žalgirio“ arenos pasirodymo bus ir naujos muzikos: „Daug diskutavome, kūrėme, grojome. Planas kažką naujo išleisti iki vasario 8 d. egzistuoja ir jo laikysimės.“

Taip pat Benas užsiminė, kad kūrybinės stovyklos metu ėmė grynintis ir šiek tiek kitoks grupės skambesys. Jiems ir patiems smalsu, kur tai nuves, tačiau ramiai sėdėti komforto zonoje „ba.“ niekada nemėgo ir neplanuoja to daryti. Koncertas arenoje grupę įpareigoja ant scenos lipti su trenksmu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją