Į renginį pakviestas legendinis didžėjus Dr Bob Jones (D.Britanija), kuris plokšteles suka jau daugiau nei trisdešimt metų.

“1961-ais metais balandžio 12 dieną Jurijus Gagarinas buvo pirmasis kosmonautas, pamatęs žemę iš kosmoso. Nuo 2001 m. balandžio 12 dienos kasmet rengiamas pasaulinis vakarėlių ciklas “Yuri’s Night”. Šiais metais pirmą kartą oficialioje “Yuri’s Night” vakarėlių svetainėje www.yurisnight.net įrašytas ir Lietuvos vardas. Šeštadienį Jurijaus Gagarino skrydžiui skirti 67 šokių muzikos vakarėliai vyks 32-jose šalyse. Lietuva bus viena iš jų”, - teigiama klubo “Gravity” pranešime spaudai.

Renginio metu klube planuojamos dekoracijos ir instaliacijos kosmoso tematika. Tunelį, kuris veda nuo įėjimo į šokių aikštelę, ketinama papuošti iliustracijomis, priminsiančiomis kosminių laivų ilguosius koridorius. “Gravity” baras bus papuoštas kičiniu 60-ųjų metų NASA interjeru. Vakarui pagamintas specialus alkoholinis kokteilis, o susirinkusieji vaišinami “kosminiu maistu” iš tūtelių. Klubo poilsio “chill-out” zona bus transformuota į planetariumo erdvę, kurioje prisėdus ant pagalvėlių galima spoksoti į žvaigždes.

Renginio video projekcijose ketinama parodyti, kas buvo “pirmasis lietuvių kosmonautas”. “Naudosime daug ištraukų iš filmo “Soliaris”, parodysime, kas buvo pirmasis kosmonautas, nukeliavęs į Soliarį. Jūs juk nemanote, kad tai buvo George Clooney?”, - sakė klubo “Gravity” atstovas spaudai Mindaugas Cukrus. Video projekcijose taip pat planuojama panaudoti filmuotą medžiagą apie kosminius laivus, kurių dėka buvo įgyvendinta žmonijos svajonė pakilti į kosmosą.

DJ’ Dr Bob Jones iš Britanijos savo karjerą pradėjo dar 1967-ais metais. DJ’us liko ištikimas “soul”, “jazz”, “black music” muzikos stiliams. Dr Bob Jones yra bendradarbiavęs su daugiau nei 30 skirtingų atlikėjų (tarp jų “X-PRESS 2” įkūrėjas Ashley Beedle, “Brand New Heavies”, “The Temptations”, Gilles Peterson, Coldcut, “Idjut Boys”, Phil Asher, Paul Murphy).

Vienas žinomiausių jo muzikinių projektų buvo duetas “East West Connection”. “East West Connection” prodiusavo įvairių šokių muzikos atlikėjų kūrinius, o jų pasididžiavimu tapo vienos didžiausių juodosios muzikos legendų Jody Watley kūrinio “Photographs” remiksas. Dueto albumai “The More I Get…” ir “Nothing Can Hold Us Back” akimirksniu išpopuliarino Dr Bob Jones ir DJ Lofty įrašų firmą “Chillifunk records”.

Dr Bob Jones klubas “The Surgery” Londone bei vėliau organizuoti renginiai “Lift” jį atvedė iki geriausio DJ’aus titulo 1995, 1996 ir 1997-ais metais. Atlikėjas kaip vienas pagrindinių svečių buvo pakviestas į daugelį Europoje vykusių masinių šokių muzikos renginių ir festivalių.

Dr Bob Jones’ui nesvetima ir žurnalistika. Jis rašo žurnalui “Muzik”, kuris 1995-1996 ir 1997-ais metais Britanijoje buvo išrinktas “Metų žurnalu”. Kultinėje šiuolaikinės muzikos radijo stotyje “Kiss FM” jis vedė radijo laidą “The Surgery”, kuri buvo skirta “soul” ir “jazz” muzikai. Muzikos industrijos žinovų Dr Bob Jones buvo pagerbtas “Geriausio radijo laidos vedėjo” titulu. Šių metų pabaigoje planuojama išleisti knygą, kurioje DJ’us žada papasakoti visą šokių muzikos istoriją, kuri lydėjo jo karjerą ištisus 35-erius metus.

Klube “Gravity” šį šeštadienį įvyksiančio renginio “Yuri’s Night” organizatoriai teigia, kad lankytojai, kurie į vakarėlį atvyks pasipuošę specialiais kostiumais kosmoso ir NSO tematika, į renginį bus įleisti tik už 10 litų.