Apdovanojimus ir pilnas sales renkantys rokeriai „ba.“

Grupė „ba.“ – viena sėkmingiausių Lietuvos muzikos pasaulio sėkmės istorijų, rašoma pranešime spaudai. Fanai iššluoja kiekvieno koncerto bilietus, jų muzika „YouTube“ ir „Spotify“ perklausyta milijonus kartų, o geriausia metų grupe ir metų roko grupe „ba.“ pripažinti jau antrus metus iš eilės (ir dar keletą kartų prieš tai).

Grupės lyderis, vokalistas ir dainų autorius Benas Aleksandravičius groti pradėjo 2013-aisiais, kai, dar būdamas 16-os metų, jau rinko šimtus tūkstančių peržiūrų „YouTube“. Laikui bėgant prie jo prisijungė ir kiti grupės nariai – Simonas Motiejūnas (gitara), Nikita Voitovas (bosinė gitara) ir Dominykas Babikas (būgnai).

Roko grupė išleido šešis studijinius albumus ir surengė įspūdingą dešimtmečio pasirodymą Vingio parke Vilniuje. Vos prieš savaitę „Žalgirio“ arenoje surengę didžiausią savo koncertą po stogu, rokeriai sako, kad jų solinių koncertų teks palaukti, tačiau „Granatos Live“ jie nepralenks. „ba.“ – vieni ištikimiausių festivalio svečių, jame pasirodę jau šešis kartus.

Skambesiu ir stiliumi kaskart stebinantys „Beissoul & Einius“

Beissoul & Einius“ – elektroninės muzikos ir meno duetas. Ypatinga charizma, plastika, hipnotizuojanti elektroninė muzika ir nieko realaus neprimenantys kostiumai kiekvieną jų pasirodymą verčia fenomenaliu. Kūrėjai nesustoja eksperimentuoti garsu, šokiu ir įvaizdžiais – dėl to vieną kartą juos išgirdus gyvai, norisi dar ir dar.

Vogue“ ir „L‘Officiel“ žurnalai „Beissoul & Einius“ pristato kaip stiliaus ikonas, o Lietuvos publika nekantraudama laukia kiekvieno jų koncerto. Duetui priklauso trys Lietuvos metų elektroninės muzikos atlikėjo apdovanojimai ir nuo 2014-aisiais įvykusios karjeros pradžios skiriamos kasmetinės nominacijos. Į „Granatos Live“ sceną „Beissoul & Einius“ lips jau penktąjį kartą – lieka tik sulaukti ir klausytis naujos muzikos, kurią jie yra pažadėję.

Viena autentiškiausių šalies atlikėjų Evgenya Redko

Milijonus „YouTube“ peržiūrų ir „Spotify“ perklausų renkanti bei jau tris metų progresyviosios pop muzikos atlikėjos apdovanojimus gavusi Evgenya Redko į „Granatos Live“ grįžta antrą kartą. Šįkart savo unikalų balsą, sielas paliečiančią kūrybą ir hipnotizuojantį judesį atlikėja atveš į pagrindinę festivalio sceną.

2019-aisiais, vos pradėjusi solinę karjerą, atlikėja šovė topų viršūnes ir gavo metų proveržio apdovanojimą. Nuo tada E. Redko išleido du didžiulio susidomėjimo sulaukusius albumus „Deivės“ ir „SOS“, o jos klausytojams geriausiai žinomi singlai „Vandenyne“, „Mantra“, „Pakylėtas Gruodis“, „Patogu“, „Nuo Tavęs Priklausau“ ir „Žinom Tik Mes“.

E. Redko kūryba skleidžiasi ne tik per muziką, bet per vizualius sprendimus ir judesį. Jos pasirodymai – atgaiva protui ir sielai. Taip pat – ir kūnui, nes savo koncertuose su atlikėja šoka ir visa publika. Pastaraisiais metais atlikėjos kūryboje įvyko didžiulis energijos virsmas – ji nutolo nuo elektroninio į gyvo garso retro skambesį – viską išgirs festivalio „Granatos Live“ dalyviai.

Lietuvos atlikėjai papildo „Granatos Live“ svečių sąrašą, kuriame – Elderbrook, „Kaleo“, „Klangkarussell“, bbno$, „The Kolors“ ir „Jubël“. Festivalis vyks liepos 26–28 dienomis Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją