Pasaulinę šlovę Brazilijai savo darbais pelnę broliai Pandolfo į Vilnių atvyksta poryt, rugsėjo 9 d. „Os Gemeos“ (iš portugalų kalbos – „dvyniai“) pasivadinę vaikinai yra laukiami svečiai įvairiausiuose kultūriniuose festivaliuose JAV, Pietų Amerikos, Vakarų Europos šalyse. Lietuvoje jie lankėsi prieš trejus metus. Tuomet jų kūryba grožėjosi Kauno gyventojai. Šią savaitę tą galės padaryti ir vilniečiai.

„Tikrai džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą dalyvauti grafitų festivalyje atsišaukė net tik geriausi Lietuvos grafitų piešėjai, bet ir pasaulinio masto žvaigždės. „Os Gemeos“ grafitų piešiniai yra fantastiškai gražūs. Šitie vaikinai su aerozolinių dažų balionėliu išdarinėja neįsivaizduojamus dalykus. Kviečiu visus vilniečius tą pamatyti savo akimis“, - sako grafitų festivalio organizatorės lauko reklamos bendrovės „JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Žaneta Fomova.

Į riedlenčių parką ketvirtadienį nuo 17 val. pradės rinktis atranką į festivalį praėję geriausi Lietuvos grafitų piešėjai, riedlenčių ir riedučių mėgėjai, hip-hopo šokių asai.

Susirinkusiesiems koncertuos „G&G Sindikatas“, DJ Mamania grupės „Skamp“ narys Vilius Alesius-Willux. Lietuvos hip-hopo grandų „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras žadėjo festivalyje pademonstruoti ne tik savo muzikinį talentą – žinomas reperis galvoja išbandyti savo jėgas ir su aerozolinių dažų flakonėliu.

Įėjimas į Vilniaus miesto savivaldybės globojamą grafitų festivalį – nemokomas.

„Nescafe Street Art 2010” organizatoriai visiškai renovavo avarinėje padėtyje atsidūrusį parką – buvo pakeistos riedlenčių rampos, sutaisytos pasivažinėjimo takai. Grafitų festivalyje dalyvausiantys gatvės menininkai užbaigs, ką pradėjo verslininkai, – riedlenčių parkas bus galutinai baigtas tvarkyti, kai riedlenčių rampas papuoš ryškiaspalviai aerozoliniai dažai.

Bus išrinkti geriausi darbai. Jų autorių laukia vertingi prizai. Be to, pačių geriausių autorių darbai bus demonstruojami visą mėnesį šimtuose Vilniaus vietų: reklamos stenduose ir visuomeninio transporto stotelėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją