Prieš mėnesį pristatytas kūrinys „Šėtone, prašau...“ sudomino teisėsaugą – trečiadienį po pareigūnų apsilankymo jo namuose iš V. Grincevičiaus buvo konfiskuotas kompiuteris bei 3 vaizdo kameros. Jam gresia 15 tūkst. litų bauda.

Teigiama, kad dainos žodžiais yra skatinamas smurtas prieš vaikus, todėl kūrinys užkliuvo daliai žmonių, kurie kreipėsi į Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos atstovus, pastarieji – į teisėsaugos pareigūnus.


Supratęs padėties rimtumą jaunuolis pagalbos kreipėsi į savo gerbėjus – paskelbė sąskaitos numerį ir paprašė „sumesti“ advokatui. Vaikino ginti socialiniame tinkle stojo ne tik jo gerbėjai, bet ir Remigijus Šimašius, Marijus Mikutavičius, Paulius Ambrazevičius ir Mantas Katleris.

„Kažkada norėjau įkelti, nes buvo juokinga. Dabar - principo reikalas. Krata namie, paimti kompiuteriai. Savo demokratinėj šaly turim savo „Pussy Riot“?“, – nustebęs klausė Marijus Mikutavičius.

„Aš kai ko nesuprantu pareigūnų veiksmuose. Kiek jiems reikia daryti klaidų, kad pasidarytų išvadas?..“, – klausė Remigijus Šimašius.

„Nesu didelis Vaidoto Grincevičius kūrybos gerbėjas, esu matęs tik šiek tiek, bet tai, kas darosi dabar, yra nusikaltimas žodžio laisvei, kuri yra viena iš pamatinių demokratijos vertybių. Perfrazuojant Evelyn Beatrice Hall: „Aš gal ir nesutinku su tuo, ką pasakei, bet mirsiu šitą tavo teisę gindamas“. Ant baudos, jeigu tokia bus, nors ir tikiu sveiku Lietuvos teismų protu, metuosi“, – palaikymo žodžius bėrė Paulius Ambrazevičius.

„Nu ką, Vaidotas Grincevičius. „Kaimo policiją 4“ jau filmuosime už grotų? Darysime video, kaip aš tau apelsinus nešu ir peilį paslėpęs torte? O šiaip, kas dabar vyksta su Vaidotu, yra toks totalus bullshit (mėšlas – DELFI), kad net nežinau nuo ko pradėti... Kaip tos pačios profesijos atstovą, tikrai palaikau, tave. Ne tiek, kad pinigų pervesčiau, bet palaikau“, – prie palaikymo akcijos „#freewhydotas“ prisijungė dar vienas humoristas Mantas Katleris.

„Lietuvos teisėsauga turėtų pro pirštus žiūrėti į vatnikų, račų ir superpyndų isterijas. Aš palaikau Whydotą. Tai yra humoras, net jeigu kam nors nepatinka“, – savo poziciją išdėstė ir Algis Ramanauskas-Greitai.

V. Grincevičiaus „Facebook“ profilį seka beveik 68 tūkst. žmonių. Skandalingąją dainą „Youtube“ peržiūrėjo daugiau nei 800 tūkst. kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1326)