Į gatvę išėjusi garso įrašų studija norinti prisidėti prie „gyvo“ miesto kūrimo, „Kraujas" ir Tomo Dobrovolskio vadovaujamas improvizuotas orkestras būgnais skelbsiantis žinią apie tai, kad kiekvienas sveikas žmogus gali tapti kaulų čiulpų donoru, ir kviesiantis išmokti kūno perkusijos bei gaminti muzikinius vamzdžius.

Specialiai gatvės muzikos dienai susibūręs GMD choriukas, priiminėsiantis naujus narius „gyvai“, tiesiog „iš gatvės”, žongliruojantys būgnininkai, susitinkantys su būgnuojančiais žonglieriais, niekada nedainuojantys vieni – tik kartu su visa Lietuva - skautų sąjungos Vilniaus Pilies tunto skautai.

Gyvi ir pilni energijos dar neatskleisti muzikantai, savo būsimus pasirodymus įvardinantys kaip „neatsitiktinis projektas nuoširdumui paskleisti“, „savos kūrybos akustinėjimai“, „muzikinis koliažas“ ir tradiciniais (gerąja prasme) gatvės muzikos šventės muzikantais tampantys muzikos pasaulio vardai „4Fun“, „Onsa“, „Skyders“, „Suicide DJS/Stipriai kitaip“ grojantys gyvai ir nemokamai – visa tai ir dar daug kitų pasirodymų - 2010 metų „Gatvės muzikos dienoje“ gegužės 1 dieną Vilniuje.

Renginio žemėlapį ir programą atsisiųsti galite čia:

„Gatvės muzikos dienoje“  kituose miestuose

Kai kurie miestai šventės organizavimo imasi itin džiugiai, gatvės muzikos šventei suteikdami naujų spalvų: šiais metais Lazdijai galės drąsiai pasivadinti Europos gatvės muzikos dienos dalyviais, nes miestelyje gegužės pirmoji paskelbta tolerancijos puoselėjimo diena, todėl bus smarkiai orientuojamasi į socialinės rizikos šeimas, šeimas kuriose yra neįgaliųjų.

Palangos miestas „Gatvės muzikos dieną“ švęs net dvi dienas, o Kaunas ruošdamasis „Gatvės muzikos dienai“ (kuri šiais metais turi temą „Išreikšk save!“), miestelėnus, muzikantus ir net miesto valdžią sukvietė į diskusiją „Gatvės muzikos kultūra Kaune“.

Šiauliai tęsia savo pažadą miestiečiams – kiekvienais metais rengti vis kitokią „Gatvės muzikos dieną“. Per šių metų gatvės muzikos šventę Šiauliai virs menininkų dirbtuvėmis! Centrinis miesto bulvaras taps akustinės muzikos slėniu, diena baigsis kulminacija – muzikiniu performans‘u miesto gatvėse! Klaipėdoje be kitų gatvės muzikos šventės akcentų vyks bendra visų dalyvių Jam sesija, bei koncertas, kurio metu pasirodys grupės iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

„Gatvės muzikos diena“ Vilniuje rengiama nuo 2007 metų. Visi norintys ir galintys groti eina į savo miesto gatves ir groja, dainuoja bei kitaip dalyvauja gatvės muzikantų dienoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją