Po kelių metų intensyvaus darbo muzikos ir kino industrijose Aistè kalba apie naujausią savo kūrybą, rašoma pranešime spaudai.

„Jaučiu, kad mokymosi fazė baigiasi ir esu pilnai pasiruošusi pristatyti kai ką tikrai velniškai gero“, – šypsosi ji.

Pati rašė dainą ir režisavo vaizdo klipą

Naujoji Aistès daina „You‘ve Got The Feeling“ – tai dvasinio maišto forma prieš pastaruoju metu vyraujančią skyrybų bangą: „Pats kūrinys savo forma išties yra paprastas, o jo priedainis – tarsi mantra. Nuolat ją kartojant gali ateiti supratimas, kad tavo buvęs ar buvusioji esate visiškai nesuderinami“, – pagrindinę dainos mintį pasakoja jos autorė ir atlikėja.

Pasak Aistès, naujoji jos daina padeda peržengti ir įžeisto ego ribas, išlaisvina ir primena apie seserystės jėgą – stebuklą, kurio nevalia pamiršti: „Dainuoti ir kone išrėkti šią dainą su savo merginomis – beprotiškai geras jausmas.“

Savo naujausiam kūriniui Aistè kartu su Kipru Varanecku režisavo ir dainos vaizdo klipą. Jame skirtingos, talentingos merginos šią dainą paverčia savo išsilaisvinimo ritualu: „Įdomu yra tai, kad nei vienai nesakiau, kaip reikia jaustis ar bendrauti su kamera, todėl klipe pamatysite, kaip skirtingai mes išgyvename panašias situacijas“, – sako kūrėja.

Šiemet – albumas ir koncertai Lietuvoje

Aistès muzika yra stipriai įkvėpta svajingos ir kartu užvedančios Vudstoko laikų muzikos, ypatingai Jimi Hendrixo ir „The Beatles“. O kartu su naujuoju singlu Londone kurianti lietuvė pristato ir žinią apie savo debiutinį albumą „The Theory of Everything“, kuris pasirodys gegužės mėnesį.

Pernai metų pabaigoje Aistè pristatė savo pirmąjį singlą „Rise“ iš būsimo albumo. Viso kūrinio metu ji vėlgi tarsi mantrą kartoja žodį „kilk“, kol galiausiai klausytoją aplanko lengvumo jausmas: „Esu tikra, kad tas lengvumas visuomet yra mumyse, tik ne visada leidžiame sau į jį pasinerti“, – šypsosi dainų autorė ir atlikėja, pridurdama, kad siekia, jog jos muzika gydytų.

Visoje Aistès kūryboje pinasi šiuolaikinės politikos idėjos, moterų lygybės tema ir kiti modernaus gyvenimo ypatumai. Tuo tarpu pati Aistè be to, kad turi galingą balsą ir pati rašo dainas, ji dirba ir filmavimo aikštelėse. Be abejonės, ji pati kuria ir savo vaizdo klipus. O jos darbas „Money is Life“ 2020 m. „KlipVid“ apdovanojimuose buvo nominuotas geriausio režisieriaus kategorijoje.

Pasirodžius debiutiniam albumui „The Theory of Everything“ dainininkė ir dainų autorė pristatys gyvo garso programą, kurią, tikėtina, išgirsime ir Lietuvoje.

Jau pastebėta ir žinomos kompanijos

Iš muzikantų giminės kilusi Aistè (prosenelis Jurgis Gaižauskas – žinomas simfonijų ir operų kompozitorius Lietuvoje) kuria kasdien. Ji yra tarsi šveicariškas peiliukas: rašo muziką ir žodžius, režisuoja vaizdo klipus ir filmuoja trumpus klipukus į socialinius tinklus, juos pati montuoja ir pristato.

Kai neužsiima asmenine kūryba, ji dirba kino ir reklamos filmavimo aikštelėse už garsą atsakingoje komandoje. Darbo su tarptautiniais prekės ženklais dėka ją jau pastebėjo tokia kompanija kaip „Levi‘s“ ir pakvietė bendradarbiauti – reklamoje Aistè ne tik dainavo, bet ir filmavosi. Taip pat šioje kampanijoje dalyvavo tokie žinomi vardai kaip Hailey Bieber ir Barbie Ferreira.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją