„Prieš kelerius metus gimusi idėja parengti rusiškų romansų programą kilo dėl klausytojų poreikio – koncertų metu daug kas laukdavo ir pasigesdavo būtent šio žanro muzikos. Po sėkmingai praėjusio jubiliejinio turo ryžomės antrajam bandymui, tik šį kartą – su romansų programa“ – kalbėjo Gytis Paškevičius.

Atlikėjas taip pat pripažino, kad ruošiantis koncertams buvo apimtas ir euforijos, ir nerimo: „Vykstantis kūrybinis procesas yra labai įdomus ir netikėtas atradimas – „Arinuška“ romansus pateikia iš folkloro pusės, o aš esu kito žanro atlikėjas, todėl bendrai ieškojome sprendimų kaip viskas turi skambėti, atrodyti. Galiausiai supratau, kad neturiu persiorientuoti į kitokį dainavimą, specialiai statyti balsą ar pasinert į folkloro niuansus. Geriausia – likti savimi. Tai ir bus projekto išskirtinumas“.

Koncerto metu klausytojai galės išgirsti pačių įvairiausių romanso skambėjimo formų - nuo intymaus, betarpiško, iki orkestro spalvų prisodrinto skambesio. Projekte taip pat dalyvaus orkestras „Vilnius Sinfonietta“, ritmo grupėi ir Metų instrumentalisto apdovanojimą pelnęs gitaristas Aleksandr Ten.

„Rezultatas bus tikrai labai įdomus – Vytautas Lukočius su orkestru suteiks klasikos pagrindą, „Arinuška“ įneš folko spalvų, o mes su ritmo grupe – poproko stiliaus. Tai nereiškia, kad suplaksim viską į vieną. Tokia stilių įvairovė leis pilnai ir išbaigtai atskleisti romanso žavesį ir įvairovę“ – pasakojo G. Paškevičius.

Kaip teigia turo rengėjai, didelio šou ar specialiųjų efektų koncertuose nebus: „Romansas – daugiau kamerinis žanras, todėl stengsimės išlaikyti estetišką ir subtilų vaizdą. Emocijas sustiprins ir muziką papildys specialiai projektui kuriama scenografija ir video instaliacijos“.

Turo koncertai įvyks kovo 7 d. Švyturio arenoje Klaipėdoje, kovo 8 d. Šiaulių arenoje ir kovo 15 d. Pramogų arenoje Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)