Festivalyje nepasirodė amerikietis „DâM-FunK“, italas „Clap!Clap!“, „Perera Elsewhere“ bei keli kiti. Savo neatvykimą atlikėjai motyvavo tuo, kad jiems nebuvo sumokėta už pasirodymus. „Nebuvo sumokėta atlikėjams, viešbučiams, taksi. Boikotuokite šį festivalį“, – savo „Facebook“ profilyje ragino vienas iš festivalio atlikėjų britas „The Bug“. Jo patartas festivalyje nepasirodė ir vienu svarbiausių šių metų „Satta“ vardų turėjęs būti „Kode9“.

Festivalyje nepavyko išvengti ir kitų nesklandumų – lankytojų teigimu, pirmąją dieną nebuvo tiekiamas maistas, dėl smarkaus lietaus keletą kartų dingo elektra.

Gerbėjai liūdi

„Penktadienį apie 10-11 valandą vakaro pagrindinėje scenoje dvi valandos nebuvo elektros, viskas trūkinėjo, lūžinėjo. Po to pasirodymai vyko be apšvietimo, be nieko. Viskas vėlavo dvi valandas. Kai kurie atlikėjai net negrojo, kai kuriems elektra dinginėjo jau pasirodymų metu. Mikrofonai išsijunginėjo, – festivalio nesėkmes vieną po kitos vardino ilgametis „Sattos“ gerbėjas Donatas Lauciūnas. – Elektra dinginėjo, nes kažkas jiems buvo negerai su generatoriumi – ar neatlaikė apkrovų, ar generatorius buvo per silpnas. Tada jie važiavo kito generatoriaus. Tada juos sustabdė policija, nes neva priekaba neturėjo registracijos dokumentų“.

Anot pašnekovo, pagrindinės grupės šeštadienį dingo kaip į vandenį. Penktadienį groti negalėjo ir MC Mesijus, nes eilėje jau laukė kitos grupės. Kitiems reperiams irgi neveikė aparatūra. „Kaimo šokių lygio renginys“, – nusivylimo neslėpė Donatas.

Šeštadienį nesuradę ką veikti populiariame festivalyje jo dalyviai pramogų išvyko ieškoti į Kretingą: „Kažkas kažkur kaukes darė, kažkas lėkštes mėtė. Bet neaišku nei kas, nei kur. 

Smagiai laiko praleisti vykusį vilnietį nuvylė ir maistas. „Buvo visiška tragedija. Buvo tik „Festo“ kebabai – tragiškiausias maistas, kokį esu valgęs, šalia krišnaistų patiekalai. Gal vegetarams ir aktualu. O šalia dar vienas kioskelis. Ir viskas. Penktadienį penkias valandas neveikė nė viena maisto vieta, nes atvažiavo maisto inspekcija“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo jis.

Vaikinas pasakojo, kad šeštadienį žmonės ištisas valandas buvo priversti stovėti eilėse prie mokamų dušų laukdami, kol juos atrakins organizatoriai. Tuomet pasirodė savanoris ir pranešė, kad organizatoriai išsivežė raktus ir nebegrįš. Donatas pasidžiaugė, kad šiemet bent tualetų užteko.

Į Latviją ilgojo savaitgalio praleisti vykęs festivalių gerbėjas pasidžiaugė, kad oras buvo geresnis negu Karklėje – lijo, bet smarkių liūčių nebuvo.

Donatas sako už festivalio bilietą sumokėjęs 150 litų. Paskutiniai bilietai į festivalį kainavo po 170 litų. „Kainavo kaip normalūs gero festivalio bilietai“, – apibendrino jis. Apie pinigų susigrąžinimo galimybę svarsto ir „Sattos“ puslapyje įsismarkavusių diskusijų dalyviai.

Pašnekovas sako dalyvavęs paskutiniuose 7 „Satta“ festivaliuose: „Pernai buvo blogai. Visos kitos buvo „Sattos“ kaip „Sattos“. Buvo visokių nesėkmių, bet galvojau, kad šiemet gavę antrą šansą jie pasitaisys arba bus viskas. Šiemet jie nusižudė, mano manymu“. D. Lauciūnas sako, kad daugiau į „Satta“ nebevažiuos. Jei atsirastų galimybė susigrąžinti pinigus, vaikinas ja būtinai pasinaudotų.

Organizatoriai siūlo ieškoti kompromisų

„Belieka tik atsiprašyti, kad taip atsitiko. Atsitiko blogiausia, kas galėjo – susidėjo visi faktoriai. Pradėkime nuo to, kad buvo parduota mažai išankstinių bilietų – ar dėl oro, ar dėl kitų priežasčių. Įvyko grandininė reakcija, o man belieka atsiprašyti visų žmonių, artistų. Su jais yra derinama, atsiskaitysime būtinai. Net nėra minčių, kad galėtume pasielgti kitaip. Papuolėme į nemalonią situaciją. Turėjome per daug nepamatuoto optimizmo. Dėl to man labai gaila. Tikėjomės daugiau palaikymo iš žmonių, o gavome neapykantos pliūpsnį.

Manau, kad „Kode9“ tiesiog per daug pasikarščiavo. Jo agentas buvo informuotas. Visi kiti atlikėjai suprato situaciją. Su jais pavyko susitarti normaliai. Nenoriu nieko kaltinti, nes jaučiuosi kaltas už visą komandą. Kažko nepamatavome, tikėjomės daugiau iš žmonių. Yra kaip yra. Reikia pripažinti, kad festivalis labai nepasisekė. Kol kas ateitis tikrai neaiški. Kitais metais „Satta“ gal bus, o gal nebus. Dar per anksti diskutuoti. Pirma reikia susitvarkyti teritoriją, nepalikti šiukšlių“, – apgailestavo vienas „Sattos“ organizatorių Žilvinas Stumbras.

Paklaustas apie festivalio dalyvių norą susigrąžinti pinigus, Ž. Stumbras pasiūlė draugiškai ieškoti alternatyvų.

„Tegul jie rašo mums ir tada kalbėsimės.Dabar per daug karšta situacija. Galime pasiūlyti atvežti tuos pačius atlikėjus, kurie neatvažiavo, ir surengti koncertą Vilniuje ar dar kažkur. Variantų yra. Reikia atsisėsti ir pasitarti su tam tikrais žmonėmis.

Ž. Stumbras nusivylusius „Sattos“ lankytojus ragina susisiekti su organizatoriais tieisogiai el. paštu.

2014-ųjų festivalio „Satta“ akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

2007 m. Smiltynės Jachtklube prasidėjęs „Satta“ festivalis išaugo į vieną svarbiausių elektroninės muzikos įvykių Baltijos šalyse. Nuolat keitęs lokaciją, šiemet festivalis pirmą kartą buvo perkeltas iš Lietuvos į Latviją, į netoli pasienio esantį Papės kurortą.

Festivalis lig šiol turėjo gerą reputaciją, jame yra pasirodę tarptautiniai elektroninės muzikos atlikėjai „Jets“, „Mouse on Mars“, „Shackleton“ ir daug kitų. Jis taip pat yra svarbi platforma jauniems Baltijos šalių elektroninės muzikos atlikėjams pristatyti savo kūrybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)