Greitosios medicininės pagalbos specialistai pataria tokiomis karštomis dienomis daugiau dėmesio skirti savo sveikatai.

Vanduo – pagrindinis gėrimas

Būtent vandenį, o ne kitus gėrimus turėtų rinktis festivalio lankytojai. Kava karštomis dienomis netinka, nes pašalina iš organizmo reikalingas medžiagas. Jei žmogus negali gyventi be kavos, tai vandens turėtų išgerti dvigubai daugiau už tuos, kurie kavos negeria. Rekomenduojama išgerti mažiausiai porą litrų geriamojo vandens.

Alkoholis toli gražu neatstoja vandens. Klaidinga manyti, jog išgėrę svaigiųjų gėrimų, būsite išgėręs reikalingą vandens paros normą. Alkoholis kaip tik sekina organizmą. Kaip ir su kava, taip ir su alkoholiniais, jei jų vartojate, vandens turėtumėte gerti gerokai daugiau. Taip sumažėja rizika apsinuodyti.

Reikėtų vengti būti saulėje

Dauguma festivalio „Granatos Live“14“ pramogų yra atvirose zonose, kur padidėja tikimybė gauti saulės smūgį. Medikai pataria, jog reikėtų pridengti galvą nuo tiesioginių saulės spindulių bei kuo dažniau gaivintis vandeniu.

Didžioji festivalio lankytojų dalis nekreipia dėmesio į perspėjimus ir visą dieną pramogauja saulėje. Tik mažoji dalis slepiasi pavėsyje ar mirksta vandenyje.

Dar viena problema yra ta, jog poilsiautojai užmiega saulėje ir perkaista. Perkaitus reikėtų nedelsiant žmogų paguldyti pavėsyje bei girdyti vėsiu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)