Paklausta, ar kovo gale pristatydama minėtą dainą tikėjosi, jog šiuo metu ji jau suksis Australijos, Prancūzijos ir Brazilijos radijo grojaraščiuose, E. Jennings neslėpė džiaugsmo.

„Esu tikrai sujaudinta šių žinių ir labai džiaugiuosi – visada yra gera sužinoti, kad tavo kūryba pasiekė dar daugiau žmonių. Ir dar skirtinguose žemynuose! Eurovizinei „Leading Me Home” taip pat gerai sekėsi užsienio radijo stotyse, bet kad taip greitai jose skambės ir antroji mano kūrybos daina – nesitikėjau”, – prisipažino šią vasarą savo pirmąjį solinį albumą ketinanti pristatyti daininkė.

Šiuo metu kiekvieną dieną įrašų studijoje praleidžianti E. Jennings joje ne tik kuria ir įrašinėja naująsias dainas, bet ir intensyviai ruošiasi būsimiems koncertams, kurių pirmajam, įvyksiančiam jau balandžio pabaigoje, pasirinko Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčią.

„Pirmajam pasirinkau Kotrynos bažnyčią, nes jos atmosfera pasirodė labai prasminga šiam mano naujos pradžios etapui. Norėjau, kad erdvė, kurioje akustiškai atliksiu dainas, į kurias sudėjau visą save, širdį ir dvasią, būtų ypatinga”, – pasakojo E. Jennings.

Iššūkį, šiam koncertui paruošti ir įgarsinti atlikėjos pasirinktą vietą, priėmęs „NO NOISE LT” vadovas Kęstutis Dulinskas atskleidė, kad be ypatingos muzikinės programos, klausytojai bus nustebinti ir pirmą kartą Lietuvoje, būtent Ericos koncertui pritaikyta ir 2012 m. Britanijos karalienės valdymo deimantinio jubiliejaus proga kurta įgarsinimo sistemos koncepcija.

„Bažnyčia yra akustiškai sudėtinga erdvė koncertui, todėl norint ją kokybiškai įgarsinti tenka priimti nestandartinius sprendimus. Kaip jau minėjau, pasitelksime karalienės Elžbietos II-osios renginiui naudotą garso sistemų dizainą – tarp klausytojų sumontuosime daug mažų, vienodo dydžio ir beveik nepastebimų garso kolonėlių, kurios ne tik garantuos puikią garso kokybę ir dainų teksto suprantamumą, bet ir sukurs tam tikrą akustinę iliuziją – kiekvienas klausytojas, nesvarbu kurioje bažnyčios vietoje sėdės, girdės Ericą taip, lyg ji ji būtų visai šalia”, – intrigavo K. Dulinskas.

Balandžio 26 d. įvyksiančio pirmojo koncerto metu klausytojai išgirs pačias naujausias ir dar neišleistas E. Jennings dainas, taip pat tokius hitus kaip „Leading Me Home”, „Lovely Day“ bei porą jos pačios mėgiamiausių koverių. Dainininkei klavišais akomponuos žymus kompozitorius Vytautas Bikus bei pritariančios vokalistės Kristina Žaldokaitė, Akmėja Brūzgė, Elzė Zaveckienė ir Elena Prybyla.

Naujausią E. Jennings dainą „Hanging by a thread” galite išgirsti čia: