Likus kelioms valandoms iki koncerto viename iš greta esančių naujamiesčio loftų „Rangleklods“ atliko lig šiol niekur nepublikuotą akustinę dainos „Cough“ versiją. Temperatūra lauke tuo metu buvo nulis laipsnių.

„Tai viena iš kelių mūsų dainų, kurias galėčiau laikyti biografinėmis. Ji yra apie merginą, kurią pažinojau anksčiau. Ji nuolat rūkydavo ir dėl to baisiai kosėdavo. Sėdėdavau šalia jos, ir, kai tik ji nusikosėdavo, matydavau save nuo jos vis tolstantį ir tolstantį. Kiekvienas toks kartas man leido suprasti, kad viskas nebus taip, kaip, turėtų būti“, – po klipo filmavimo atvirai apie dainą pasakojo „Rangleklods“ dainų autorius ir vokalistas Esbenas Andersenas („Cough“, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „kosulys“).

Nors originali dainos versija yra kupina elektroninių garsų, muzikantai teigia nebijantys savo muzikos atlikti be kompiuterio:

„Kai sukuriame dainą, visada atliekame testą. Jei ji gerai skamba akustiškai, tarsi sėdint prie laužo, tuomet tai yra gera daina“, – teigė kita „Rangleklods“ narė, pritariančioji vokalistė, klavišininkė, o kai kuriose dainose – ir būgnininkė Pernille Smith-Sivertsen.

„Vilnius Temperature“ nufilmuotą „Rangleklods“ dainos „Cough“ versiją pamatykite čia:

Klipo filmavimo užkulisiai – prie „Vilnius Temperature“ prisijungusio grupės „Biplan“ gitaristo Olego Sejevo objektyve:

„Rangleklods“ yra jaunosios kartos danų elektroninės muzikos duetas, susikūręs 2010 m. Praėjusių metų kovą jie išleido debiutinį albumą „Beekeeper“. Su kiekvienu koncertu savo klausytojų auditoriją plečianti pora šiemet jie jau suspėjo koncertuoti Olandijoje, Austrijoje, Čekijoje, Norvegijoje. Kitą savaitę jie pradės koncertinį turą Vokietijoje.

Už galimybę nufilmuoti „Rangleklods“ „Vilnius Temperature“ komanda dėkoja vienam „Norden Wave“ organizatorių Rolandui Jarušauskui, „Lofto“ vadovui Viktorui Diawarai, grupės „Rasabasa“ prodiuseriui Snorre Bergerudui, redagavusiam dainos garso įrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)