„Dalinamės su Jumis arenos komentaru dėl atlikėjo Pupo pasirodymo, kuriuo vakar pasidalinome su žiniasklaidos atstovais.

Šiaulių arenos durys yra uždaros visiems prorusiškiems ir prokremliškiems veikėjams ir atlikėjams, abejotinos reputacijos atlikėjas Enzo Ghinazzi-PUPO nėra jokia išimtis. Visapusiškai palaikome Ukrainą ir smerkiame rusijos karinę agresiją nuo pirmosios karo dienos.

Daugiau nei apmaudu, kad atsidūrėme situacijoje, kurios iš anksto negalėjome numatyti. Sutartį su PUPO koncertą organizuojančia įmone, renginio organizatore, „Legacy Inn“ pasirašėme 2023 metų lapkričio 23 dieną. Pasirašėme ramia širdimi, nes PUPO praėjusiais metais jau koncertavo Lietuvoje.

Dabar, paaiškėjus, kad PUPO prieš kelias dienas koncertavo kremliuje, šio atlikėjo vizitą Lietuvoje vertiname kaip galimą informacinę ataką prieš mūsų valstybę. PUPO į areną įsileisti nenorime, mūsų scenoje tokiems artistams – ne vieta.

Nors šio renginio neorganizuojame, dedame pastangas, kad jis neįvyktų – kreipėmės į prokremlišką atlikėją pakvietusią „Legacy Inn“, kurios paprašėme pakeisti PUPO kitu atlikėju, dėl kurio reputacijos nekyla abejonių. Tikimės skubaus atsakymo.

Šiuo metu su renginio organizatoriumi vis dar esame saistomi abipusės sutarties ir nerimaujame, kad tuo atveju, jei organizatorius nepriims vienintelio įmanomo moralaus sprendimo ir nepakeis PUPO, arena bus verčiama mokėti baudą dėl netesybų. Tokiu atveju mūsų pinigai kaip alga nukeliautų tam pačiam prokremliškam PUPO. Manome, kad tokia šios situacijos baigtis būtų neteisinga – putiną remiančiam artistui neturėtume mokėti baudos už arenos pilietinės pozicijos reiškimą.

Preventyviai jau kreipėmės ir į Kultūros ministeriją prašydami įsitraukti į susidariusią situaciją. Informavome apie galimą informacinę ataką prieš Lietuvą ir paprašėme pagalbos sprendžiant šį dviprasmišką rebusą.

Šis precedentas skatina mus peržiūrėti sudaromas sutartis su renginių organizatoriais, kad tokių nesusipratimų išvengtume ateityje. Norime apsisaugoti nuo analogiškų situacijų, kad netektų finansiškai nukentėti dėl areną nuomojančių organizatorių parenkamų atlikėjų sąsajų su kruvinu rusijos režimu“, – rašoma Šiaulių arenos feisbuko puslapyje.

Koncertą organizuojanti įmonė „Legacy Inn” pabrėžė, kad jų pozicija dėl Rusijos atlikėjų yra aiški. Jie tikino, kad šalies agresorės atlikėjų į Lietuvą niekada nekvietė ir nežada to daryti ateityje.

„Mums, kaip organizatoriui, buvo žinoma, kad atlikėjas 2023 m. buvo atsisakęs vykti į Rusiją. Atsisakymas parodė jo poziciją šiuo klausimu.

Atlikėjas nėra Rusijos pilietis. Jis yra Europos Sąjungos (Italijos) pilietybę turintis atlikėjas, todėl gali laisvai judėti be jokių suvaržymų po visą Europą. Atlikėjas 2023 m. koncertavo Kaune ir Klaipėdoje. Prie atlikėjo būsimų koncertų sąraše – 2024 m. oficialiame puslapyje nematėme ir nematome įrašų, jog jis būtų planavęs koncertuoti Rusijoje. Mums pasiteiravus apie jo vizitą toje šalyje, atlikėjas atsakė, kad apie politiką nešnekantis. Jo žinutė pasauliui – paprasta, jis nori nešti „taikos balandį“. Italas tikino, kad į Maskvą vyko siekdamas taikos.

Dėl renginių gausos aplankančių atlikėjų įvairovės gali pasitaikyti įvairių atvejų. Vis gi, už renginio turinį yra atsakingas renginio organizatorius. Tokiais atvejais norėtųsi ateityje ir valstybės pagalbos, kuri galėtų skelbti nepageidaujamų asmenų sąrašą, kuriuo vadovaujantis ateityje renginių organizatoriai ir koncertų erdvės galėtų lengviau įvertinti atlikėjų atitikimą mūsų vertybėms“, – Delfi pirmadienį pažymėjo koncerto organizatoriai „Legacy Inn”.

Delfi redakciją sekmadienį pasiekė laiškas, kuriame viena skaitytojų piktinosi, jog Šiauliuose netrukus bus surengtas PUPO koncertas. Anot moters, žinomas vyras neseniai dainavo ir su rusų atlikėjais, kurie palaiko režimą ir agituoja balsuoti už Putiną pseudorinkimuose.

„Balandžio 26 dieną turi vykti PUPO koncertas Šiaulių arenoje, į kurį bilietus platina bilietai.lt. Tačiau šį savaitgalį, kovo 15 dieną PUPO Maskvoje, Kremliaus rūmuose surengė savo didįjį koncertą, kuriame dalyvavo visi jo (kaip jis pats sakė) draugai rusai, rusų atlikėjai.

Koncertą pavadino „Bolshoi benefis PUPO. V krugu druzei“, ką reiškia išvertus „Didelis jubiliejinis PUPO koncertas. Draugų rate“. Vykstant karui PUPO surengė savo solinį koncertą režimo sostinėje, pačioje širdyje, Kremliuje, kur dainavo duetu su rusų atlikėjais palaikančiais režimą ir agituojančiais balsuoti už Putiną pseudorinkimuose, kurie vyksta dabar.

Ir po tokios nepagarbos ukrainiečiams ir akivaizdaus režimo palaikymo jam bus leista koncertuoti Lietuvoje? Čia dar blogesnė situacija nei buvo su LP“, – tikino skaitytoja.

Delfi primena, LP prieš koncertą Lietuvoje į instagramą įkėlė vaizdo įrašą, kuriame pozuoja vilkėdama Rusijos atributika papuoštą džemperį. Taip pat ji dalijosi gerbėjos ranka rašytu laišku (jame nurodyta data – per karo Ukrainoje metines), kuriame rusė Olga pasakojo: „Šį džemperį užsakiau kaip mūsų klubo dovaną jūsų turui 2020, kuris taip ir neįvyko. Kas žino… Gyvenimas dabar nebe toks pats, koks buvo. Tačiau, ačiū Dievui, meilė gyvena ilgiau. Negaliu dar ilgiau laikyti šio džemperio savo rūsyje. Manau, jūs privalote pagaliau jį turėti. Tegu jis apgaubia jus šiluma.“

Koncertas Rusijoje turėjo vykti 2022 metais, rugsėjo 26 dieną. Tokia informacija yra ir Rusijos bilietų platintojo puslapyje.

Praėjus kiek laiko LP pašalino nuotraukas ir pasidalijo vaizdo įrašu iš Kopenhagos, kuriame į kamerą teigia, jog myli visus savo gerbėjus visame pasaulyje ir kad nekantrauja pasirodyti Baltijos šalyse, tačiau nė žodžiu neužsiminė apie tai, jog galėjo suklysti paremdama teroristinę Rusiją savo nuotraukomis bei veiksmais.

„Labas ir linkėjimai iš Kopenhagos, Danijos. Aš labai didžiuojuosi ir esu dėkinga visiems savo gerbėjams visame pasaulyje. Žinau, kad yra daug Ukrainos pabėgėlių Baltijos šalyse, noriu pasakyti ukrainiečiams gerbėjams, kaip labai jus palaikau, myliu. Nekantrauju jus netrukus pamatyti, ačiū už palaikymą, iki!“ – vaizdo įraše sako LP.

Organizatoriai teisino dainininkę

Iš pradžių buvo skelbiama, kad, kaip nurodė renginio organizatoriai, LP koncertas nebus atšauktas ir vis tiek įvyks.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsdami kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu skubiai paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasirodęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones.

Dovana, kuria LP buvo apsivilkusi savo storiuose, atlikėjai buvo įteikta susitikimo su gerbėjais metu. Mes manome, kad tai buvo atvira šalies agresorės gerbėjų provokacija, nes pagauta emocijų po koncerto ir dalindamasi vaizdo įrašu amerikietė net nepagalvojo, jog atviruko data sutampa su karo Ukrainoje metinėmis.

Atlikėja LP turi šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Po pokalbių su artistės vadyba paaiškėjo, kad atlikėja labai gailisi dėl tokio savo neapdairumo ir apgailestauja, jog nepagalvojusi galėjo įžeisti tiek daug žmonių. Ypač turint omeny, jog LP visada garsėjo nuoširdumu, jausmingumu, empatija ir besąlygiška meile visiems. Dainininkė niekada nepalaikė šalies agresorės ir visa širdimi palaiko ukrainiečius. Tą ji ir pasakė savo video, kuris buvo įkeltas šiąnakt, suvokus savo klaidą.

Lartu su dainininke Laura Pergolizzi (LP) koncerto organizatorius „Medusa Concert“ nuoširdžiai atsiprašo visų už akivaizdžią artistės klaidą ir linki Ukrainai pergalės!“ – komentavo renginio organizatoriai.

LP koncertas turėjo įvykti kovo 4 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

LP, arba Laura Pergolizzi, savo pasaulinio turo metu pristato naujausią, jau septintąjį studijinį albumą „Love Lines“ ir vasario–kovo mėn. planuoja surengti 24 koncertus 16-oje šalių.

Nusprendė koncertą atšaukti

Savo sprendimu arenos atstovai pasidalijo socialinio tinklo paskyroje ir arenos internetiniame puslapyje.

Jame nurodoma, kad „Žalgirio“ arena atšaukia JAV atlikėjos LP koncertą, kuris turėjo įvykti kovo 4 d. Kaune. Koncertas atšauktas reaguojant į atlikėjos socialiniuose tinkluose pasidalintą vaizdo įrašą, kuriame ji dėvi rusų simbolika pažymėtą ir Rusijos gerbėjų padovanotą džemperį bei džiaugiasi jų įteikta atvirute, datuota vasario 24 d., – per antrąsias agresoriaus įsiveržimo į Ukrainą metines.

„Kauno „Žalgirio“ arena turi aiškią pilietinę ir vertybinę poziciją – stipriai palaikome Ukrainą. Kartu su renginio organizatoriais nuo vakar vakaro buvo aiškinamasi situacija, bet, kaip ir skelbėme vakar soc. erdvėje, mūsų pozicija išliko tvirta – koncertas turi būti atšauktas. Pasitvirtinus faktams, kartu su renginio organizatoriais „Medusa Concert“ priėmėme bendrą sprendimą koncertą atšaukti. Šiuo sprendimu norime atkreipti dėmesį tiek LP, tiek kitų atlikėjų, planuojančių renginius Lietuvoje, kad netoleruosime šalį agresorę palaikančių žinučių“, – teigia „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Pasak M. Vedricko, „Žalgirio“ arena apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos. Nuostoliai taip pat laukia ir renginio organizatorių „Medusa Concert“.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsdami kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasklidęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones“, – sako renginių organizatoriaus „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)