Rusijos žiniasklaida skelbia, jog garsusis artistas planuoja padalyti savo butą su mansarda Maskvos centre į dvi atskiras patalpas, kad taip sumažintų būsto vertę ir sutaupytų nekilnojamojo turto mokesčių. Taigi jis turėtų mokėti ne 6 mln. rublių (79 697 eurus), o tik 2 mln. rublių (26 565 eurus).

Žvaigždės advokatas Aleksandras Dobrovinskis jau bandė teisinti tokį F. Kirkorovo sumanymą.

Žmogaus teisių gynėjas tvirtino, kad apskaičiuojant mokesčius, buvo padaryta klaida, todėl jo klientas turėjo permokėti daugiau kaip 4 mln. rublių.

„Apskaičiuojant Filipo Kirkorovo buto mokestį, buvo padaryta klaida – neteisingai nurodyta būsto kadastrinė vertė. Dėl šios priežasties turto mokestis išaugo daugiau nei 4 mln. rublių. Filipas Bedrosovičius sumokėjo reikiamą mokesčio sumą, o skaičiavimo klaida, manau, bus įrodyta teisme dar per pirmąjį posėdį“, – sakė A. Dobrovinskis.

Iš atvirų šaltinių žinoma, kad minimą būstą F. Kirkorovas įsigijo 2021 metais. Anksčiau jis priklausė Kirgizijos prezidentui. Bendras buto plotas – daugiau nei 530 kvadratinių metrų.

Tačiau F. Kirkorovas gali prarasti savo namus Majamyje. Amerikiečių aktyvistai kreipėsi į atitinkamas vietos organizacijas su prašymu apsvarstyti galimybę uždrausti F. Kirkorovui atvykti į JAV. Tokį prašymą jie argumentuoja tuo, jog F. Kirkorovas remia agresyvią V. Putino politiką.

Kirkorovo pozicija dėl karo Ukrainoje

Artistas palaiko „specialiąją karinę operaciją“ – būtent taip Rusija oficialiai vadina karą prieš taikius Ukrainos gyventojus. Jis taip pat ne kartą neigiamai atsiliepė apie savo kolegas, pasisakiusius prieš šį karą.

F. Kirkorovas yra dažnas svečias visuose Kremliaus koncertuose bei iškilminguose renginiuose.

Priminsime, kad F. Kirkorovas yra viešai pasiuntęs du savo kolegas putinistus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)