Pirmojo lietuviško miuziklo autoriai - kompozitorius Viačeslavas Ganelinas ir poetas Sigitas Geda. Naujojo pastatymo režisierius – Kęstutis Jakštas, scenografas – Marius Nekrošius, muzikos konsultantas – choro “Brevis” dirigentas Gintautas Venislovas

Pagrindinius vaidmenis jau repetuoja žinomi aktoriai bei dainininkai. Pinčiuku taps Marijus Mikutavičius, Jurga – vokalistė Indrė Dirgėlaitė, puikiai pasirodžiusi per "Meilės klasikos metamorfozės", "Bravo" apdovanojimus. Girdvainio partiją atliks Česlovas Gabalis, Baltaragio – Povilas Meškėla. Neringa Čereškevičienė, pažįstama iš laidos "Tele bim bam", taps Uršule, Kostas Smoriginas – piršliu Anupru, o aktorius Andrius Kaniava – arkliavagiu Raupiu.

Gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus, ritmo grupė, dainuos choras “Brevis”. Angelais ir velniais siaus aktoriai, šokėjai kaskadininkai, tryps žirgai. Visiškai naujai skambės miuziklo finalas.

Viešosios įstaigos “Tikra produkcija” projektas ypatingas tuo, kad šį kartą tie patys atlikėjai ir vaidins personažus, ir dainuos jų partijas. Be to, V.Ganelino miuziklas pirmą kartą skambės “gyvai”, iki šiol jis buvo atliktas tik įrašų studijoje.

Žiūrovų akį džiugins originali scenografija – M.Nekrošius žada išnaudoti ne tik didžiulę Vingio parko estradą, bet ir aplink esančią gamtą.

Miuziklo režisierius Kęstutis Jakštas tariasi su režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi ir yra pasiryžęs rasti raktą į įvairaus amžiaus žiūrovų širdis.

“Velnio nuotakos” kūrybinė grupė su užsidegimu ruošiasi premjerai. “Tikiuosi, kad tai bus “žiūroviškas” spektaklis, juk kompanija – gabi ir jauna”, - kalbėjo aktorius K.Smoriginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją