Albumą įkvėpė Šiaurės ir Skandinavijos šalių kūrėjų kūriniai, epic fantasy world tematika

Pasak dainininkės, šio albumo muzikos skambesys ir pati kūryba yra įkvėpta filmų muzikos takelių, Šiaurės ir Skandinavijos šalių, keltų muzikos kūrėjų dainų bei fantasy world tematikos, rašoma pranešime spaudai.

Švelnus klasikinis balsas ir instrumentiškai spalvingos aranžuotės klausytojus nukels į kitas realybes – magiškus pasaulius, kuriuose yra mitologinės būtybės, stebuklinga gamta ir herojiniai nuotykiai.

„Kurti tokį albumo skambesį išėjo organiškai, nes aš ir mano vyras Vilius Tumalavičius, su kuriuo kartu ir sukūrėme albumo dainas, nuo pat paauglystės laikų klausėmės tokios muzikos. Todėl tai stipriai įsišaknijo mumyse ir suformavo tokį muzikinį skonį bei pojūtį.

Labai ačiū muzikos prodiuseriams Andriui Bernatoniui ir Vitalijui Rodevič, kurie padėjo techniškai įgyvendinti visus mūsų meninius sumanymus šiame kūrybiniame procese“, – džiaugiasi Agnė.

Kūrybiniai iššūkiai kuriant albumą, pavadinimas ir dainų žinutės

„New Start“ yra pirmas atlikėjos albumas, tapęs didžiausiu jos gyvenimo projektu, prie kurio buvo ilgai ir sunkiai dirbama.

„Viskas buvo nauja, nepatirta, todėl per šiuos metus daug išmokau! Patobulėjau kaip vokalistė, atradau daugiau spalvų ir išraiškos priemonių savo balse, sustiprinau kūrybinį raumenį, sutikau daug puikių žmonių, kurie kiekvienas savaip buvo mano mokytojai šiame procese“, – pasakoja Agnė.

Dainininkė atskleidžia, kad didžiausiu iššūkiu tapo kūrybiniai sunkumai.

„Reikėjo rasti išėjimą iš tokios būsenos. Taip pat iššūkių nemažai kėlė ir organizaciniai klausimai, kai reikėjo laviruoti tarp daugybės žmonių, kad nevėluotų terminai ir pavyktų albumą išleisti laiku“, – sakė ji.

Nors iššūkių buvo, pasak dainininkės, tai ją tik dar labiau sustiprino ne tik kaip menininkę, bet kaip ir žmogų.

Agnė Buškevičiūtė

„Albumo pavadinimas irgi gimė labai organiškai. „New Start“ reikšmė taip pat simboliška. Tai nauja mano gyvenimo pradžia, kai pasiryžau žengti žingsnį ir pradėjau klausyti savo širdies. Dabar muzikoje darau tai, ko labiausiai norėjau daugybę metų. Visiška pilnatvė“, – džiaugiasi Agnė.

„Pastebėjau, kad natūraliai iš manęs plaukia tekstai apie žmogaus kelionę per sunkumus, savęs pačio palaikymą ir gebėjimą pakilti iš tų sunkumų, stengtis pamatyti šviesą. Su kiekviena daina tikiuosi, kad klausytojas kažką joje ras sau, kas jį įkvėps, suteiks stiprybės ir palaikymo, ar tiesiog suteiks kažkokių naujų jausmų, nukels į kitas realybes. Tikiu, kad šio albumo dainos gali tai suteikti klausytojui“, – sako Agnė.

Nemokamas albumo pristatymo koncertas ant ETM stogo terasos

„Labai norėjau albumo pristatymo koncerto ir ilgai bandžiau jį suorganizuoti kur nors, bet neišėjo. Buvau jau susitaikiusi su ta mintimi, kad iš karto po albumo paleidimo nepavyks to padaryti ir gal kažkas mane kažkur įsileis rudenį.

Čia ir prasidėjo manifestacijų galia! Labai džiaugiuosi, kad galiausiai gavau galimybę surengti albumo pristatymo koncertą ant Energetikos ir technikos muziejaus stogo terasos. Ši vieta yra nuostabi, atsiveria visa Vilniaus panorama, matosi Gedimino pilis, Neries upė, atsiveria visas dangus, visa Vilniaus gamta. Vien todėl jau viskas bus labai epiška“, – juokiasi dainininkė.

Geresnės erdvės albumo pristatymui atlikėja nė nebūtų įsivaizdavusi.

„Pagaliau galėsiu gyvai žmonėms pristatyti tai, dėl ko taip ilgai dirbau“, – džiaugiasi Agnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją