Jis buvo pripažintas metų atlikėju, jo kūrinys „O, meile“ – metų daina, o to paties pavadinimo albumas – metų albumu.

Metų muzikos prodiuseriu buvo pripažintas Algirdas Drėma, praėjusiais metais dirbęs su grupe "Delfinai", atlikėjais Vytautu Kernagiu, Viktorija.

Metų atlikėjos titulas atiteko grupės "Skamp" vokalistei Ericai Jennings (Erikai Dženings). Pirmą kartą "Bravo" apdovanojimą laimėjo Klaipėdos grupė "B'avarija", pripažinta 2002 metų grupe.

Grupė iš Klaipėdos "Geltona" tapo metų debiutantais. Apdovanojimo atsiimti į sceną užlipo grupės vadybininkas Mindaugas Bendžius, nes "Geltona" šiuo metu koncertuoja JAV.

Metų muzikos renginiu buvo pripažintas pernai vykęs koncertų turas "LRT žygis per Lietuvą".

Specialiu prizu už indėlį į popkultūrą buvo apdovanotas Viačeslavas Ganelinas, sukūręs muziką miuziklui "Velnio nuotaka".

Nugalėtojus išrinko 59 vertinimo komisijos nariai - muzikos ir renginių prodiuseriai, leidėjai, kompozitoriai, muzikos kritikai, muzikantai ir žiniasklaidos atstovai.

Visuomenės, muzikos, politikos veikėjai, tarp kurių - Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius, Seimo narys Viktoras Uspaskichas, premjero Algirdo Brazausko atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė, rašytoja Jurga Ivanauskaitė, dainininkas Edmundas Kučinskas ir kiti - nugalėtojams įteikė pasidabruotas dizainerio Dariaus Čekanausko sukurtas "Bravo" žvaigždes ir mobiliuosius telefonus "Nokia 3650".

Per beveik dvi valandas trukusį renginį nuo scenos ne kartą pasigirdo raginimai gegužės 10-11 dienomis vyksiančiame referendume balsuoti už Lietuvos stojimą į ES. Prisijungti prie ES ragino ne tik P.Auštrevičius ir V.Uspaskichas, bet ir A.Mamontovas, sakydamas, jog neprisijungusi prie pasaulio Lietuva liks "kažkur skylėje".

"Bravo" apdovanojimų ceremoniją vedė Marijus Mikutavičius, renginyje koncertavo grupės "UAB Music", "Sel", "B'avarija", E.Kučinskas.

Naujausias dainas pristatė Gintarė Karaliūnaitė ir A.Mamontovas, konkurso "Fizz superstar" pusfinalininkė Indrė Dirgėlaitė atliko grupės "Foje" dainą "Laužo šviesa".

Apdovanojimų metu grupės "Hiperbolė" dainų ištraukas dainavo pramogų verslo atstovė Donalda Meiželytė ir gitaristas Igoris Berinas, pirmą kartą scenoje pasirodė ir grupė "Amberlife".

Specialiai "Bravo" apdovanojimams grupė "Rondo" su didžėjumi Ivanoff sukūrė dainą "Šokis naktyje".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją