Ukrainietiškai skambančią „Amore“ „biplanai“ pristatys Ukrainos radijo stotims ir šią savaitę atliks savo koncertuose – ketvirtadienį, birželio 13 dieną, Kijevo klube „44“ ir šeštadienį, birželio 15 dieną, Jaltoje, koncerte prie krantinės.

„Dainuoti ukrainietiškai nėra paprasta, bet labai įdomu. Dėl kelių priežasčių, vieną jų – ketvirtadalis mūsų su Olegu kraujo yra ukrainietiško“, – šypsojosi „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

Ukrainietiškus žodžius dainai „Amore“ parašė jaunos kartos Ukrainos poetė Midna. „Tai buvo jaudinanti ir labai įdomi patirtis“, – dalinosi įspūdžiais poetė. „Ukrainietiškų žodžių reikšmes jungiau su jų originaliu lietuvišku skambesiu ir ritmu taip, kad jie būtų sąžiningi, jautrūs ir melodingi. Taip atėjo patys gražiausi ukrainietiški žodžiai.“

Pasak jos, Kijeve netikima, kad šios dainos atlikėjas – ne ukrainietis. „Šis kūrinys būtinai ras kelią į Ukrainos žmonių širdis“, – įsitikinusi Midna.

Vasario mėnesį paskelbta daina „Amore“ tapo vienu didžiausių šių metų hitų Lietuvoje, o vasario viduryje nufilmuotas vaizdo klipas „YouTube“ peržiūrėtas daugiau kaip pusę milijono kartų.
Grįžę iš Ukrainos „biplanai“ pradės ruoštis kitoms koncertinėms kelionėms – liepos pradžioje lietuviai pasirodys didžiausiuose Baltarusijos ir Rusijos festivaliuose „Most“ ir „Našestvije“, o rugpjūtį koncertuos ir didžiausiuose mūsų šalies festivaliuose – „Galapaguose“ ir Karklėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)