Proginį „Biplan“ vinilą pirmieji galės įsigyti šį savaitgalį vyksiančios Vilniaus knygų mugės lankytojai. Albumą „Visi keliai 10 metų veda prie jūros“ mugės svečiai ras Muzikos salėje, M.P.3 muzikos kompanijos stende, rašoma pranešime spaudai. Vasario 23 dieną, penktadienį, 20 val. Muzikos salėje vyks pokalbis su „Biplan“ apie šio albumo įrašus ir kūrybą, tad grupės gerbėjai ant ką tik išleisto vinilo galės susirinkti ir grupės narių parašus.

Vėliau naują vinilą grupė taip pat pristatys artėjančiuose koncertuose – kovo 8 dieną Palangoje, muzikos klube „Vandenis“, kovo 9 dieną klube „Oldman Kaunas“ ir kovo 10 dieną Vilniuje, muzikos klube „Tamsta“.


Dar viena staigmena – specialiame 10 metų leidime įtrauktas ir papildomas kūrinys, kurio nebuvo originaliame albume. Vinilo plokštelėje bei skaitmeninėse platformose klausytojai ras vieną mėgstamiausių grupės dainų – 2015 metais kartu su Agne Ditkovskyte įrašytą kūrinį „Kino filmai (2015)“.

Neseniai „Biplan“ pristatė ir visiškai naują dainos „Kino filmai“ versiją. Muzikos prodiuserio Radvio sukurta nauja hito „Kino filmai“ elektroninė interpretacija sulaukė didelės sėkmės ir tapo labai populiari Lietuvoje. Net ir praėjus mėnesiui po pasirodymo šis kūrinys užima 10 vietą „YouTube“ populiariausių lietuviškų muzikos įrašų skiltyje, įsitvirtino radijo stočių, „Spotify“ ir asociacijos AGATA lietuviškų singlų topuose.

„Tai – vienas šviesiausių, lengviausių ir nuotaikingiausių mūsų albumų“, – pasakoja „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas. „Galima sakyti, kad tai laikui nepavaldus įrašas, daugelis jo kūrinių tapo klausomiausiais ir iki šios skamba mūsų koncertuose, dar daugiau – dalį mums svarbiausių šio albumo dainų vėliau įrašėme ir ukrainietiškai, sugrojome gyvai Ukrainoje.“

Nors albumas „Visi keliai veda prie jūros“ buvo išleistas 2014 metais, vienas didžiausių jo hitų „Amore“ (grojamiausia 2013 metų daina Lietuvoje) pirmą kartą nuskambėjo ukrainietiškai dar 2013 metų gruodį palaikymo Ukrainai koncerte Kyjivo Maidano aikštėje. Vėliau buvo išleistos ir kitų šio albumo dainų „O mes prie jūros“, „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“ ir „Vaikystė“ ukrainietiškos versijos.

2014 metais pasirodęs darbas greitai tapo vienu sėkmingiausių „Biplan“ albumų per visą grupės istoriją. Tai buvo pirmoji „Biplan“ išleista vinilo plokštelė bei vienas pirmųjų albumų, pradėjusių lietuviško vinilo renesansą. Tais metais „Biplan“ laimėjo M.A.M.A. apdovanojimą kaip metų popmuzikos grupė.

Daugelis į albumą patekusių kūrinių, tarp jų „Iš taško A“, „O mes prie jūros“, „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“, „Kapitonai“, „Amore“ tapo hitais, o tam laikui netradiciniu vinilo formatu išleistas albumo pirmasis tiražas buvo greitai išparduotas ir šiandien laikomas vinilo kolekcininkų geidžiamu leidiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją