Olegas Gazmanovas gimė Guseve (Kaliningrado sritis) 1951 m. liepos 22 d. Baigęs Kaliningrado aukštąją karinę jūreivystės mokyklą tarnavo Baltijos laivyne. 1981 m. baigė Kaliningrado konservatoriją (gitaros klasė). Savo kūrybinį kelią pradėjo viešbučio „Kaliningrad“ restorane, kur dainavo vietinėje grupėje „Vizit“. 1989 m. įkūrė grupę „Eskadron“, su kuria koncertuoja iki šiol.

O.Gazmanovo repertuaras žavi ir stebina savo įvairove – nuo lyrikos ir linksmų šokių dainų iki rimtų patriotinių kūrinių. Ryškių melodijų ir artistinio talento dėka daug O.Gazmanovo dainų pelnė ilgą gyvenimą ir mėgstamos jau ne vienos kartos klausytojų – „Eskadron“, „Oficery“, „Jesaul“, „Moskva“, „Mama“, „Sdelan v SSSR“,„Moi jasnyje dni“, „Moriačka“ ir daugelis kitų.

Dainininkas yra įvertintas ir svarbiais Rusijos apdovanojimais: 1995 m. jau buvo suteiktas „Rusijos nusipelniusio artisto“ vardas, 2001 m. – „Rusijos liaudies artisto“ statusas, 2006 m. – „Garbės ordino kavalieriaus“ titulas. Muzikantas net 15 kartų tapo festivalio „Pesnia Goda” laureatu, 7 kartus laimėjo Rusijos nacionalinį apdovanojimą „Ovacija“. 1992 m. O.Gazmanovas tapo Monake vykusios „The World Music Awards“ ceremonijos laureatu (kategorijoje „Best Selling Russian Artist of the Year“).

O.Gazmanovas yra kandidatas į sporto meistrus (sportinė gimnastika), trečiojo rango kapitonas atsargoje. Nuo 2002 m. - Jungtinių tautų vaikų fondo „UNICEF“ gerosios valios ambasadorius. Dainininkas su žmona Marina gyvena Maskvoje, yra trijų vaikų tėvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją