Jeigu ketinate į „Google“ paieškos laukelį įvesti „Avril Lavigne“, verčiau pirmiausia gerai pagalvokite, ar verta. Juk ne veltui atlikėja kadaise buvo vadinama „pavojingiausia įžymybe internete“, primena mirror.co.uk.

Kadangi šiandien kanadietei suėjo 38-eri, tikėtina, kad nemažai žmonių nuspręs pasidomėti, kaip laikosi hito „Sk8ter Boi“ autorė. Tik reikia būti atsargiais. Ir visai ne dėl keistosios sąmokslo teorijos, kad ji mirė būdama 19-os ir buvo pakeista klonu.

2017 m. kibernetinio saugumo įmonė „McAfee“ atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad ieškant su A. Lavigne susijusios informacijos yra didžiausia tikimybė būti nukreiptiems į interneto svetaines, kuriose yra virusų ar kitos kenkėjiškos programinės įrangos.

A. Lavigne besidomintys internautai turi 14,5 proc. tikimybę atsidurti interneto svetainėje, užkrėsiančioje jų kompiuterius kenkėjiška programine įranga. O jeigu norite atsisiųsti nemokamų garsiosios rokerės dainų MP3 formatu, tikimybė atsisiųsti virusą padidėja iki 22 proc. Dėl šios priežasties kanadietė tapo pirmąja atlikėja, atsidūrusia „pavojingiausių įžymybių internete“ sąrašo viršuje.

„McAfee“ taip pat nurodė devynias kitas įžymybes, kurių ieškoti internete gali būti pavojinga: Bruno Marsas, Carly Rae Jepsen, Zaynas Malikas, Celine Dion, Calvinas Harrisas, Justinas Bieberis, Seanas Combsas-Diddy, Katy Perry ir Beyonce.

Visgi kodėl pirmoji vieta atiteko A. Lavigne? „McAfee“ ekspertai pateikė keletą versijų: išaugęs gerbėjų dėmesys jai pranešus, kad įrašinėja naują albumą, apie A. Lavigne parašytas straipsnis portale „E! Online“ bei minėtoji sąmokslo teorija apie dainininkės mirtį ir ją pakeitusį kloną.

Kaip ir daugelis kitų sąmokslo teorijų, pavyzdžiui, apie Paulą McCartney ir Eminemą, šie absurdiški gandai pirmiausia prasidėjo tviteryje.

Vienas naudotojas įpylė žibalo į ugnį pareiškęs, kad dainininkė seniai mirė, ir tūkstančiai kitų nusekė iš paskos. Šios sąmokslo teorijos šalininkai tvirtina, kad A. Lavigne iškeliavo anapilin 2003 m., o jos vietą užėmė išoriškai panaši aktorė Melissa Vandella. Internete galima rasti galybę A. Lavigne nuotraukų, padarytų prieš ir po 2003 m., analizių. Teigiama, kad rokerės veido bruožai pernelyg skiriasi, todėl tai negali būti tas pats asmuo. Aišku, visa tai tėra pramanai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją