„Šį kartą mes išties norime baigti nuostabią „Scorpions“ karjerą ir norime tai padaryti triukšmingai, – tikino legendinės vokiečių grupės muzikantai. – Esame labai laimingi, kad įveikę tokį ilgą savo karjeros kelią vis dar jaučiame didžiulę aistrą muzikai. Todėl priėjome vieningos nuomonės, kad „Scorpions“ pasiekė savo viršūnę ir nusprendėme būtent taip baigti savo koncertinius turus ir atsisveikinti su visais planetos gyventojais“.

Kultinę vokiečių grupę apšildė buvęs grupės „Hiperbolė“ vokalistas ir gitaristas Igoris Berinas.

Į sceną žengę „Scorpions“ nariai sukėlė audringas publikos ovacijas. Ištikimiausi fanai nuo pirmųjų akordų šėlo prie pat scenos. Įdomu tai, jog koncerte viena pora nusprendė atšokti savo vestuves - prie scenos jaunikiui ant pečių su nuotakos suknele šėlo nuotaka. Ji per koncertą į publiką metė savo puokštę.

Koncertą vokiečiai pradėjo daina „Sting in The Tail“. Roko legendoms puikiai pasisekė užkurti publiką su viena audringiausių savo dainų.
Grupės "Scorpions" koncertas

Dar daugiau publikos simpatijų „Scorpions“ pelnė pasisveikindami lietuviškai: „Labas vakaras, Vilnius. Kaip jaučiatės?“ Su savo gerbėjais muzikantai bendravo viso koncerto metu. Neslėpdami susižavėjimo jie vis kartojo: „Vilnius veža“, „Lietuva veža“. Tiesa, koncerto metu vokalistas ant būgnų pakabino Baltarusijos vėliavą, kuri vėliau nukrito ant scenos, kur ir liko gulėti. Vėliavą muzikantams įdavė atvykę gerbėjai iš kaimyninės Baltarusijos, kurie buvo prie pat scenos.

Pasibaigiant koncertui vokalistas pakėlė Baltarusijos vėliavą ir pasikabinęs ją ant peties, atsisveikino su publika.

Bisui grupė neišėjo, o atsisveikindami tiesiog padėkojo: "Ačiū, Vilniau". Dideliais sentimentais dėl atsisveikinimo turo vyrai neparodė.

Griausmingas dainas koncerte keitė lyriškesnės. Visus kūrinius mintinai mokanti publika balsu dainavo su roko žvaigždėmis. Gerbėjai iš širdies traukė "The Best Is Yet to Come".

Į ankstyvus devyniasdešimtuosius metus sugrąžino „Scorpions“ daina "Send Me an Angel". Į viršų pakilo šviečiantys telefono ekranai bei gerbėjų rankos. Per vieną lyriškiausių kūrinių "Wind of Change", kurią grupės lyderis pristatė kaip vilties dainą, visa minia dainavo ir švilpavo atsistojusi.

Nuo septintojo dešimtmečio antroje pusėje įkurtos grupės neatsiejamas išraiškingas ir charizmatiškas Klauso Meine vokalas, nepriekaištingos solinės partijos ir gerai atpažįstami Rudolfo Schenkerio gitaros viražai. Būtent jie tapo „Scorpions“ vizitine kortele ir užtikrino vokiečiams šlovę muzikos olimpe.

Grupės hitai ne kartą karaliavo radijo stočių topų viršūnėse visame pasaulyje. Daugelyje radijo stočių ir dabar neretai galima išgirsti „Scorpions“ melodijas. Galiausiai, ne vienas jų kūrinių yra pakeitę gyvenimus ir juos net galima vadinti istoriniais. Pavyzdžiui, kultinė baladė „Wind Of Change“ buvo sukurta po Berlyno sienos griūties ir tapo Šaltojo karo pabaigos bei Vokietijos vienijimosi himnu.

Per karjerą „Scorpions“ išleido 23 studijinius albumus, daugiau kaip 50 singlų, pardavė virš 100 milijonų albumų kopijų, pelnė 2 „World Music Award“ apdovanojimus ir pelnytai yra laikoma viena geriausių roko grupių muzikos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (403)