Pasakodamas apie savo muzikinio kelio pradžią M. Ligeika džiaugiasi, kad visa tai prasidėjo labai anksti. Tai leido kūrėjui gerai pažinti save ir šiandien pristatyti tokią kūrybą, su kuria dainininkas ir nori sieti ateitį, rašoma pranešime spaudai.

„Mano muzikos kelias prasidėjo nuo mažų dienų. Tėvai mane nuvedė į menų gimnaziją, kurioje baigiau fortepijono ir gitaros specialybes. Devintoje klasėje supratau, jog noriu ir dainuoti, tad pradėjau mokytis vokalo subtilybių. Mokykloje radau bendraminčių, su kuriais subūrėme grupę Klaipėdoje ir pradėjome koncertinę veiklą“, – pasakoja Matas.

Dainininkas džiaugiasi, kad persikėlęs gyventi į sostinę galėjo atrasti muzikos prodiusavimą ir kitas kūrybos subtilybes, kurios dabar leidžia pačiam sukurti dainas.

„Persikėlęs gyventi į Vilnių pradėjau bendrauti su keliais draugais, kurie prodiusavo muziką, ši veikla mane labai sužavėjo. Tai man buvo lyg naujas pasaulis. Puikiai prisimenu, kad pirmą pusmetį prie kompiuterio sėdėdavau naktimis – buvau visiškai į tai įsitraukęs. Ilgai netrukus su draugu atsidarėme ir savo asmeninę įrašų studiją. Nuo tada ir pradėjau rimčiau žiūrėti į muzikos kūrybą ir pradėjau rašyti dainas. Šį kūrinį nusprendžiau išleisti, nes jaučiu, jog, būtent dabar suprantu, kokią muzikine kryptimi noriu judėti. Teko kurti, rašyti, prodiusuoti įvairiausių žanrų muziką, tačiau, grįžau visiškai prie akustininio skambesio – prie skambesio nuo, kurio ir prasidėjo mano muzikinis kelias. Taip pat tai labai inspiravo tokie atlikėjai kaip James Bay, John Mayer“, – pasakoja jaunas kūrėjas.

Šiandien pristatomas kūrinys „Atspindys“ atlikėjo M. Ligeikos teigimu yra meilės istorija, kuri turi dviprasmę pabaigą.

„Daina „Atspindys“ – tai vasaros meilės istorija, kuri baigiasi su vasaros pabaiga. Atspindys –tai prisiminimas, kuris išlikęs širdyje, prisimenant šiltas akimirkas. Nors daina ir yra nostalgiška, priedainio žodžiai ,,ką kalbėjo, negirdėjo, gal žadėjo, kad galėsim sugrįžt“ suteikia mums vilties, kad galbūt ši istorija nebaigta. Antrasis dainos posmelis sufleruoja, jog šie prisiminimai širdyje dar neišblėsę ir keliami klausimai, ar Tu dar tokia pati? Ar nepasikeitei?“, – intriguoja Matas.

Kartu su daina, jaunosios kartos kūrėjas pristato ir vasaros vaizdų kupiną muzikinį klipą. Pasak kūrėjų, klipo struktūra simbolizuoja istorijos baigtį.

„Klipu stengiamės atskleisti nostalgišką emociją, kuris mus aplanko, kai jaučiame, jog vasara jau baigiasi, o su ja ir mūsų santykiai .Pirmasis ir paskutinis klipo kadras – tai esamasis laikas, kai apsikabinę suprantame, jog tuoj pat turėsime išsiskirti. Klipo vidurys – tai prisiminimai , ir momentai iš vasaros. Klipo pradžioje ir pabaigoje pasirinktos gan tuščios, plačios vietovės irgi išduoda apie artėjantį išsiskyrimą bei slogią nuotaiką“, – apie „Atspindys“ klipą pasakoja kūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją