Vienas laukiamiausių muzikos industrijos renginių truks iki sekmadienio. Šiais metais lankytojai muziką įvairiomis formomis galės patirti trijose parodų ir kongresų centro „Litexpo“ erdvėse.

Pirmojoje ekspozicijų ir renginių salėje įsikūrė daugiau nei 80 stendų, kuriuose muzikos gerbėjai gali susitikti su Lietuvos atlikėjais, leidėjais, Lietuvos regionų kultūros centrų atstovais, festivalių ir įvairių koncertinių veiklų organizatoriais bei muzikinių leidinių pardavėjais.

„Man atrodo, kad „Muzikos salė“ kiekvienais metais auga. Labai smagu sutikti tiek daug atlikėjų ir aplankyti jų stendus – šiais metais tai yra didžiausias stendų kiekis, kiek tik man teko jų čia matyti, – pranešime spaudai sakė atlikėjas Kristijonas Ribaitis. – Labai smagu, kad tie daug žmonių prieina prie mūsų stendo. Čia yra labai graži proga pasikalbėti su klausytojais, išsiaiškinti, kas jiems patiko, kas nepatiko, pakviesti į naujus koncertus ir parodyti, prie ko dirbame.“

Pirmojoje salėje taip pat galima rasti LRT OPUS pokalbių sceną, kurioje atlikėjus kalbina LRT popmuzikos vyr. redaktorius, radijo laidų vedėjas Ramūnas Zilnys. Jos programoje – 24 susitikimai su Lietuvos muzikos pasaulio atstovais, tarp kurių – Džiugas Širvys, Konstantinas Lilas, Ieva Narkutė, grupės „Biplan“, „ABII“, „Saulės kliošas“ ir kiti.

„Kviečiu visus atvykti, pabūti kartu, paklausyti ir gerai praleisti laiką. Tai bus mūsų priešpaskutinis interviu, nes kovo 1 d. turėsime paskutinį grupės koncertą“, – į šiandien vyksiantį pokalbį su „Freaks on Floor“ kvietė atlikėjas Justinas Jarutis.

Antrojoje salėje lankytojus pasitinka koncertų scena, kurioje – 25 elektroninės, džiazo, roko, hiphopo, folkloro, sunkiosios, popmuzikos ir kitų stilių pasirodymai. Pirmąją renginio dieną savo muziką lankytojams dovanojo Monique, Juozo Martin, CinAmon duo, Agnės Buškevičiūtės, Vilnius JJazz Ensemble muzika, taip pat pasirodė Kaišiadorių kolektyvai. Kitas dienas „Muzikos salėje“ skambės „McLoud“, Andrius Kaniava, „Baltic Balkan“, „Superkoloritas“, Petunija, „TaRuta“ bei kiti.

„Šią programą esu atlikęs tik vieną kartą, todėl jaudinuosi, – apie artėjantį šio vakaro pasirodymą „Muzikos salėje“ sakė atlikėjas Džiugas Širvys. – Per trumpą laiką turėsime koncentruotai atlikti albumą („Tarp eilučių“ – aut.past), jaučiu, kad tai bus iššūkis. Albumas buvo parašytas konceptualiai, su kitais atlikėjais susirinkus viename studijos kambaryje ir gyvai kuriant, o vėliau be jokių efektų įrašant dainą. Čia gali būti daugi visokiausių kliurkų, kurios mums pagimdė visokiausių emocijų. Tokios patirtys ir padeda burti muzikantų bendruomenė.“

Diskusijos aktualiausiomis muzikos industrijos temomis vyks Amfiteatre. Čia bus kalbama apie muziką kine, muzikos miesto koncepciją ir skaitmeninę filharmoniją, o muzikos pasaulio užkulisius atskleidžiančiose „AGATA | BACKSTAGE“ diskusijose dalinamasi įžvalgomis apie atlikėjų įvaizdį ir psichologiją,

Tradiciškai „Muzikos salėje“ įvyks ir Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA apdovanojimai. Penktadienį čia bus pagerbti praėjusių metų klausomiausi Lietuvos atlikėjai bei apdovanotas gražiausias 2023 m. albumo viršelis.

Nuolat auganti „Muzikos salė“ yra didžiausias muzikos renginys Rytų Europos regione, todėl jis tampa svarbus ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu kontekstu. Šiais metas renginį aplankys muzikos industrijos tendencijomis besidomintys svečiai iš Pietų Korėjos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos ir Nyderlandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją