Renginio organizatoriai jau anksčiau žadėjo, kad „M.A.M.A. Londonas“ Didžiosios Britanijos sostinėje užkurs nepamirštamą vakarėlį čia gyvenantiems lietuviams.

Panašu, kad taip ir nutiko – scenoje savo garsiausius kūrinius „Kunigunda“, „Apžavai“ atlikdamas V. Baumila privertė ne tik šokti bei garsiai dainuoti susirinkusią publiką, bet ir pats stipriai sukaitęs nusimetė marškinėlius.

"M.A.M.A. Londonas“ koncertas

Tokį atlikėjo poelgį pamačiusios jo gerbėjos toli gražu nesutriko, priešingai, į sceną viena jų numetė savo aukštakulnį.

Anksčiau, ant raudono kilimo sutiktas ir kalbintas V. Baumila teigė, kad lietuvių publika skirtingose šalyse nelabai skiriasi, anot jo, kai kur esame šaltesni, kai kur karštesni, turime savo identitetą, o jis nelabai keičiasi priklausomai nuo to, kurioje vietoje gyvenama.

„Žinoma, yra tam tikrų skirtumų, kuriuos tu prisijaukini gyvendamas kitoje šalyje, bet lietuvis lietuviui – lietuvis. Manau, kad lietuviams Didžiojoje Britanijoje reikalinga lietuvių kalba, lietuvių dainos, jie nori pamatyti savą žmogų.

Man taip pat labai smagu matyti lietuvį užsienyje, pasisveikinti su juo, apsikabinti, o jei dar atpažįsta, kaip smagu žmogui sukelti šypseną. Nežinau, kas tai yra, kaimyniškumo, giminystės jausmas, bet jis mūsų kraujyje yra, galbūt dėl to, kad esame pakankamai maža tauta. Niujorke, Londone, ar Sidnėjuje sutikti savą, pamatyti, kad kitam ten labai gerai sekasi, labai smagu“, – sakė V. Baumila.

V. Baumila pastebėjo, kad pasaulyje jau nelabai jaučiamos sienos, o vienintelis skirtumas yra tai, kad dabar atvykus į Londoną reikia parodyti pasą.

„Tik dviejų su puse valandos skrydis, nėra ta Didžioji Britanija taip toli. Manau, kad scenoje pasirodysime lygiai taip pat kaip ir Lietuvoje“, – sakė atlikėjas prieš pasirodymą.

"M.A.M.A. Londonas“ koncertas

Tiesa, atlikėjas prieš kurį laiką Londone studijavo, todėl šis miestas, anot jo, yra savas, smagu sugrįžti į pažįstamas vietas ir pasisveikinti su seniai matytais bičiuliais.

„Aš pasiilgstu šio miesto, čia gyvenančių draugų. Galbūt labiau draugų nei miesto. Vieni sako, kad miestai būna per ankšti, bet aš iš čia išvažiavau, nes Londonas man buvo per didelis, mane traukė namo, į Vilnių, kuris – kompaktiškesnis. O čia jaučiausi labai mažas“, – atvirai pasakojo V. Baumila.

Jis teigė, kad grįžęs į Londoną po keturių metų suprato, jog pažįsta daug artimų vietų: „Nuėjau į tas kavines, kuriose lankydavausi anksčiau. Kai kurios vietos jau uždarytos, kai kurios vis dar veikiančios. Tai sukėlė nostalgiškus jausmus. Smagu grįžti į šį didelį miestą, matyti pažįstamus.“

Po koncerto ir kiti atlikėjai su Delfi pasidalijo savo įspūdžiais, teigė, kad yra labai laimingi ir mielai pakartotų pasirodymus. Dainininkai pastebėjo, kad Londone gyvenantys lietuviai labai pasiilgę mūsų scenos žvaigždžių, šiltai sutiko, nevengė kartu nusifotografuoti bei pabendrauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)