A. Zaporožecas sako, jog idėja kartu įrašyti dainą su A. Orlova kilo todėl, kad panašūs traukia vienas kitą. Sumanymas užgimė Maskvoje, bet, muzikanto teigimu, tai galėjo atsitikti ir bet kokiame kitame mieste. Tiesa, jis pabrėžė, kad dabar Maskvoje susitinka muzikantai iš įvairių šalių.

Maskvoje įvairių šalių muzikantai dažnai susitinka, o Vilniuje gali realizuoti idėjas, kilusias Maskvos festivalių užkulisiuose ir koncertuose. Buvęs grupės „5Nizza“ narys A. Zaporožecas ir A. Orlova dvi dienas studijoje Vilniuje įrašinėjo dainą kurios sumanymas kilo viename festivalyje Maskvoje.

Atsiradus galimybei, muzikantas atvyko keliomis dienomis anksčiau prieš koncertą (kuris įvyks ketvirtadienį Vilniuje), jis su A. Orlova ir muzikantais įrašė dainą, kuri bus įtraukta į grupės albumą ir, be abejonės, skambės koncerte.

Tarp repeticijų prieš įrašymą Andrejus davė DELFI interviu:

- Kiek pamenu, buvai atvykęs su grupe „5Nizza“ prieš kelerius metus. Ar pasikeitė miestas? Ar viskas liko, kaip buvę?

- Sunku pasakyti. Šiek tiek atsimenu, liko atsiminimų nuotrupos. Tada neilgai viešėjome. Man čia patinka – malonūs žmonės, rami atmosfera. Man labai patinka ramūs miestai. Žinoma, viskas reliatyvu, bet čia miela, gera. Nepasakyčiau, kad gerai pažįstu miestą. Nors daug repetuojame, įrašinėjame dainą su Alina, pasivaikščiojome po miestą. Spėjome ir parepetuoti grupės „SunSay“ dainas.

- Ketinate įrašyti su Alina albumą ar tik dainą?

- Manau, daina bus įtraukta į albumą. Tiesiai iš Vilniaus vyksime į Sankt Peterburgą, į studiją „Dobroliot“ įrašinėti savo albumo.

- Šiuo metu įgyvendini savo projektą, netrukdo tai, kad anksčiau grojai grupėje „5Nizza“?

- Dėl to nesijaudinu. Galima dėkoti likimui, kad tiesiog atlieki dainas, kurios tau patinka ir akimirksniu gauni tai, ko žmonės siekia dešimtmečius. Žinoma, labai greitai viso to netenki. Gyvenime nėra į ką įsikibti, viskas laikina ir permaininga. Atėjo ir išėjo.

Su malonumu dainuoju kai kurias „5Nizza“ dainas, bendrauju su Serioga Babkinu, nes jis – šaunus žmogus, esu jam dėkingas. Tačiau šiuo metu neturiu noro ko nors imtis su juo, nes, kaip ir jis, turiu daugybę sumanymų, savų projektų.

- Regis, Maskva (kad ir prisiminus jūsų susitikimą su Alina Orlova) lieka vieta, kurioje susitinka muzikantai iš įvairių šalių – iš Lietuvos, iš Ukrainos, iš Baltarusijos ir t. t. Vienaip ar kitaip susitinka toje teritorijoje...

- Taip ir yra. Dėl to galima būti dėkingam šiam miestui. Maskvoje susipažinau su daugybe įdomių žmonių. Sakyčiau, ten yra galimybių realizuoti sumanymus. Nė už ką ten negyvenčiau, bet kartais atvažiuoti ir įgyvendinti įdomius projektus – visada puiku.

Su Alina matėmės ir Kijeve, tik beveik nebendravome. O Maskvoje pradėjome bendrauti ir nusprendėme kartu įrašyti dainą.

Ne vieta svarbiausia, o tai, kad panašūs traukia vienas kitą. Tai galėjo įvykti ir kitame mieste. Regis, dideli miestai traukia būtent tuo, kad ten realizuojami sumanymai, kadangi ten daug žmonių, daug galimybių, viskam yra paklausa. Akivaizdu. Pasaulyje yra daugiau miestų, kurie traukia. Tikiuosi, ten nuvyksime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją