Ketvirtadieninį „Devilstone“ tradiciškai atidarė Rytų scena, kurioje pasirodė šeši atlikėjai. Sceną atidarę lietuviai „ORB“ nuteikė pozityviai popietės eigai, o ledus pramušė pankiškas veržlios energijos pliūpsnis „Cocaine Piss“ iš Belgijos.

Lietuviai „Awakening Sun“ koncertų eigą pakreipė kiek sunkesne linkme, tačiau sunkiausios ketvirtadienio grupės titulas neabejotinai atiteko danams „BAEST“, kurie yra žinomi dėl gebėjimo susikalbėti su bet kokia publika.

Tikėtina, kad daliai „devilstonerių“ tai buvo pirmasis gyvenime moshpitas skambant kokybiškam skandinaviškos tradicijos death metalui.

Rytų sceną atmosferiškomis post-punk intonacijomis uždarė kanadiečių ketvertas „Preoccupations“, tačiau bene daugiausiai publikos entuziazmo susilaukė belgai „Steak Number Eight“, sužavėję dinamišku, ekspresyviu ir įtraukiančiu pasirodymu. Siaučiant miniai pastarasis prabėgo, rodos, akimirksniu. „Steak Number Eight“ jau dabar galima drąsiai vadinti vienu ryškiausių „Devilstone 2018“ atradimų.

Pirmąją „Devilstone“ dieną Dainuvos slėnis akivaizdžiai tapo „Devilstone“ namais su kūrybinėmis dirbtuvėmis, Masinės hipnozės parodomis ir performansais bei maisto ir poilsio erdvėmis.

„Devilstone 2018“ tęsis iki liepos 15 d., sekmadienio.

Pirmosios festivalio dienos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)