Kūnas tiesiog pagaugais eina repetuojant šią programą. Visiškai skirtingų muzikinių žanrų samplaikoje tarsi atsiskleidžia visa Lietuvos didybė, parodanti kokia stipri ir galinga gali būti mūsų šalis“, – savo įspūdžiais apie naująją programą dalinasi grupės „Thundertale“ lyderis Laurynas Baškys. Grupė „Thundertale“ kartu su ansamblio choru šioje programoje atlieka geriausius, populiariausius bei naujausius savo kūrinius, dalis kurių aranžuoti liaudies instrumentų bei pučiamųjų orkestrams.

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ su kariuomenės orkestru jau koncertavo valstybinėse bei miestų šventėse praėjusį sezoną ir sulaukė daug gerų atsiliepimų dėl juntamos stipresnės energijos, uždegančios programos. Todėl šį koncertinį sezoną nutarta dar labiau sutvirtinti bendradarbiavimą ir į programą įtraukti trečio stiliaus atlikėjus – patriotiškumą skleidžiančią metalo grupę „Thundertale“. Tuo tarpu autentiškumo „Kilkim, broliai, sakalais!“ programai suteikia koncertuose viena kitą keisiančios išskirtinio balso folkloro atlikėjos Rasa Serra ir Veronika Povilionienė.

Ansamblis "Lietuva"

„Kilkim, broliai, sakalais!” - tai ne vienintelė vis labiau eksperimentuoti linkusio ansamblio jubiliejinio sezono premjera. Ieškodamas dialogo su jaunuoju žiūrovu, ansamblis vis labiau ryžtasi meninėms „avantiūroms”, siekdamas liaudies menu bei apskritai visu mūsų kultūriniu paveldu sudominti kuo didesnę auditorijos dalį. Šiuo metu yra kuriamos net kelios naujos programos, kuriose ieškoma skirtingų muzikos stilių dermės – liaudies muzika siejama su populiariąja bei elektronine muzika.

„Nepaisant visų atspalvių, kuriuos ansambliui bandė primesti mūsų šalyje besikeičianti politinė situacija, visais laikais ansamblis „Lietuva“ buvo mūsų tautinio identiteto dalimi - per dainą, šokį, liaudies muziką sauganti bei puoselėjanti tikrąsias mūsų protėvių vertybes, tradicijas bei meilę tėvų žemei“, - savo įžvalgomis dalijasi ilgametis ansamblio bičiulis, pasaulinę šlovę pelnęs Lietuvos operos solistas Virgilijus Noreika.

Maestro šiltai prisimena begalę bendrų koncertų su ansambliu „Lietuva“ ir džiaugiasi ansamblio jubiliejaus proga vėl galėsiąs susitikti su ansambliu vienoje scenoje.

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ ateinančių metų vasarį švęs 75 metų jubiliejų nuo pirmosios viešai atliktos programos. Ta proga planuojami net du jubiliejiniai koncertai Vilniuje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją