27 metų vyras atviras – muzika yra jo aistra. Jau vaikystėje ir paauglystėje jo namuose nuolat skambėjo hip-hopas ir repas, o savo gimtąją Jonavą jaunas vyras vadina repo kultūra dvelkiančiu miestu. Paauglystėje vienas ryškiausių Raimondo dievukų buvo reperis Eminemas.

Pradėjus studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur vienas iš kurso vadovų buvo Vidas Bareikis, jam pavyko ir pačiam prisiliesti prie šio žanro dainų, rašoma spaudos pranešime.

„Vidas mus labai skatino rašyti dainas, kurti muziką, turėdavome savo kūrybos vakarus. Tuomet užsikabinau ir pradėjau kurti. Dabar pajutau, kad noriu savo kūrinius rodyti pasauliui – „Kali Kali“ pirmas mano blynas, kurio akustinį variantą dar studijų metais su keletu kursiokų buvome pristatę nedideliam būriui klausytojų“, – pasakojo aktorius.

Prie galutinio dainos skambesio prisidėjo kompozitorius Artiomas Penkevičius, žodžius kūrė pats Raimondas.

R.Klezys juokėsi, kad žmona – aktorė, šokėja, pedagogė Ieva Jackevičiūtė ne kartą traukė jį per dantį, kodėl jis nekuria dainų apie meilę.

„Apie meilę man nesikuria, matyt, dėl to, jog esu laimingai įsimylėjęs. „Kali Kali“ daina gimė iš apmaudo – juk pinigai paskandina žmogų. Ir pažįstamų žmonių būryje matai, kaip žmonės dirba ir dirba, atiduoda tiek laiko, sveikatos, o galiausiai vis tiek nieko nebeturi. Paradoksas.

Man ši tema atrodo aštri ir aktuali asmeniškai. Norėjau žaismingai pasižiūrėti į tai. Sėdėdavau, galvodavau, bet ilgai nepavyko parašyti. O paskui aplankė įkvėpimas ir daina gimė vienu prisėdimu“, – atviravo dainininko mikrofoną besijaukinantis aktorius.

Raimondas neslepia – jis ir pats greičiausiai sukasi tame konvejeryje, tačiau tiksliai žino, kad pinigai jam – ne svarbiausi. Svarbiausia – mėgstama veikla, kurios dažnai imasi net neatlygintinai, nes mato prasmę.

„Kita vertus, būna ir taip, kad užsisuki, nori įsigyti kokį brangesnį daiktą, ir kali, kali, paskui kenti, kenti, kaip kad dainoje. Ir su žmona Ieva vis pakalbam, ji vis klausia: „O kaip tu jauti?“ Juk iš tiesų tas pirminis pajautimas – ar imantis darbo, ar kūrybos, ar norų – labai svarbus. Ar tai kančia dėl pinigų, ar prasmingas malonumas? Intuicija manęs čia dažniausiai neapgauna.

Esu savo rogėse, mėgstu savo veiklą. O jaunimas šiandien sunkiai randa savo svajonių darbus, bėgioja iš vienų darbų prie kitų, o gyvenimas ieškojime, manau, vargina“, – samprotavo Raimondas.

Savo dainose jis pasitelkia personažus, kurie – o ne jis – pasakoja istorijas. Vis dėlto pozicija – Raimondo, kaip kūrėjo. Ir jis griežtai mano, kad gyvenime sprendimus reikia priimti drąsiai, be baimės, su visa aistra. O tam kartais reikia galvoti ne apie pinigus, o apie kitus, svarbesnius, dalykus.

Ar tai, kad yra aktorius, jam palengvino kelią dainavimo link? Raimondas sutinka – profesionaliems aktoriams scenoje gal yra kiek lengviau.

„Be to, ir analizuodami pjesę bandome išnagrinėti ją taip, kad patys suprastume visus jausmus, visas smulkmenas – kad galėtume įsijausti į personažą. Tas pats ir su muzika – juk nedainuoju atlikėjos Celine Dion dainų, nes jų ir nepadainuosiu.

Dainuoju tai, ką manau, galiu gerai, kas atskleidžia mano stipriąsias puses. Kita vertus, nuo dainavimo technikos nepabėgsiu – su tuo reikia daug dirbti ir aktoriui, ir inžinieriui. Savo mono spektaklyje „Jau geriau būčiau negimęs“ daug dainuoju, tai irgi įdirbis, kuris padeda“, – sakė R.Klezys.

Dainos „Kali Kali“ klipas vargiai būtų gimęs toks, koks yra, be gerų draugų komandos, be režisieriaus Tomo Gvozdo, operatoriaus Jokūbo Staniulio, dailininkės Justinos Borisovaitės, prodiuserio Luko Šebelskio, mylimos žmonos Ievos ir kitų indėlio. I.Jackevičiūtė klipui sukūrė choreografiją ir dalyvavo visame kūrybiniame procese nuo pradžių iki galo.

„Ievai esu dėkingas už savo dainavimą iš esmės. Negaliu sakyti, kad ėmiau ir uždainavau – iš pradžių man sekėsi sunkiai, bet Ieva visada mane labai palaikė ir skatino imtis to, apie ką svajoju. Dainuodavau savo malonumui, o mintis, kad sukurti ir nufilmuoti klipą – Ievos, kuri vis primygtinai klausdavo, kada to imsiuosi. Taigi – startuojam!“, – šypsojosi Raimondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)