Prieš pat žiemos koncertus „Laikrodžių sniegas“ pristatoma nauja daina ne tik užpildo teminę spragą gausiame grupės dainų sąraše, ji – labai pavykusi ir įsimintina savo skambesiu: šviesi, lengva, tarsi plazdenanti, rašoma pranešime spaudai.

A. Smilgevičiūtės vokalas nuo pirmųjų natų lengvai atpažįstamas. Galima sakyti, daina parašyta pagal gražiausias, tik šiai grupei būdingas, muzikines tradicijas. „Norime atnešti žiemai saulės ir spalvų, kurių vėl visiems taip trūksta“, – sako A. Smilgevičiūtė.

Šilti ir saulėti, kaip naujoji daina, bus ir šventiniai grupės koncertai „Laikrodžių sniegas“. Jie paskutinėmis metų dienomis planuojami Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Metų pabaigoje laikas tarsi įgyja platesnę prasmę. Jis prašosi skaičiuojamas, reikalauja atsisukti, apžvelgti. Pabandysime žiemos koncertuose tai ir padaryti. Pusantros valandos programą dėliojame tarsi muzikinę ekliptiką – Saulės kelionę per metų laikus, Zodiako žvaigždynus“, – sako A. Smilgevičiūtė.

Dainos „Mūsų žiema“ koncertinį vaizdo klipą žiūrėkite čia:

Daina „Mūsų žiema“ būtinai skambės ir koncertuose. Tačiau, ne ji vienintelė kurs žiemišką jaukumą. „Mes turime nemažai kūrinių, kurie, nors ir nėra tiesiogiai kalėdiniai, tačiau kupini šiltumo prisėdus prie židinio, trapumo ir skaidrumo tarsi pirmas tvenkinį užtraukęs ledas ir smagumo tarsi skrydis rogutėmis nuo stataus pusnėto kalno“, – sako Aistė.

Koncertuose „Laikrodžių sniegas“ grupė „Skylė“ pasirodys pilnos sudėties – visi aštuoni nariai scenoje. Kaune ir Klaipėdoje koncertą lydės autorinės, specialiai grupės dainoms sukurtos, vaizdo projekcijos.

„O Vilniuje pasirodysime Šv. Kotrynos bažnyčioje. Jos erdvė itin turtinga ir išraiškinga, projekcijos ją perkrautų. Todėl Vilniuje, jų atsisakėme ir sutelkėme dėmesį į specialų erdvės grožį išryškinantį apšvietimą“, – pasakoja A. Smilgevičiūtė.

Paskutinių metų dienų laikrodžių sniegą smagiai barstys ir muzikinę pūgą Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kels: gruodžio 27 d. – Vilniuje, 28 d. – Kaune ir 31 d. – Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją