Čia rasite stebuklingą dainą atbaidančią uodus; kūrinį skirtą dainuoti gaminant valgį lauke; žygio dainų; stovyklos atidarymo ir uždarymo dainas. Albumą vainikuoja didelės sėkmės sulaukęs Lietuvos skautų himnas „Sudainuokime Lietuvą“, rašoma pranešime spaudai.

„Ši daina jau stipriai išaugo skautiškus rūbus ir tapo plačiai dainuojama. Tikimės, kad ir kitos albumo dainos ne tik atšviežins skautišką repertuarą, bet ir ras savo vietą tarp visų stovyklaujančių, keliaujančių ir gamtoje pramogaujančių“, – sako A. Smilgevičiūtė.

Vaizdo interviu apie albumą su Aiste Smilgevičiūte ir Roku Radzevičiumi žiūrėkite čia:

Daugumos albumo dainų tekstus sukūrė poetas, pats skautas ir Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Rimvydas Stankevičius, muzikos autorius – Rokas Radzevičius. Jis pasirūpino, kad dainos būtų nesunkiai sudainuojamos, o žodžių autorius – kad tekstas lengvai įsimintų.

Prie albumo kūrybos bei prodiusavimo prisidėjo ir Aistės bei Roko sūnūs Rapolas ir Ugnius. Taip pat albume dainuoja ir jaunas atlikėjas iš Kauno Balys Švedas bei Lietuvos skautai.

Aistė sako, kad albume „Miško dvasia“ yra ir viena jai ypatinga daina. Ji vadinasi „Penkios širdys“. Ją dainininkė atlieka su sūnumi Rapolu, kuris pats jau sėkmingai vysto savo muzikinę karjerą ir prisidengęs pseudonimu „hude.“ yra išleidęs kelis solinius albumus. „Penkios širdys“ – tai mamos ir sūnaus dialogas. Labai jautrus mamai – apie tai, kaip vaikas staiga užauga ir išeina į gyvenimą“, – pasakojo Aistė.

Dainos „Penkios širdys“ klausykitės čia:

Skautų dainų albumas „Miško dvasia“ koncertu bus pristatytas liepos 15-ąją šalia Klaipėdos, ant Kuršių marių kranto vyksiančioje didžiojoje skautų stovykloje.

Skautai – didžiausia pasaulyje jaunimo organizacija, vienijanti daugiau nei 60 milijonų narių. „Skautybė – ne tik priklausymas organizacijai, tai – gyvenimo būdas!“ – sako jos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją