Į viešumą iškylantys konfliktai ir gandai apie grupės išsiskyrimą nuolat verčia „Aerosmith“ gerbėjus išnaudoti kiekvieną galimybę roko dievus pamatyti scenoje – niekada negali žinoti, kada vyrukai paskelbs, kad po sėkmingų keturių dešimtmečių suka skirtingais keliais. Galbūt tokių kalbų vėl pasigirs pasibaigus itin sėkmingoms jau įpusėjusioms gastrolėms „Global Warming Tour“? Kad ir kaip pasisuktų grupės reikalai, aišku viena – už poros mėnesių šias legendas galėsime pamatyti koncertuojančias Lietuvoje, tačiau, kad tokia galimybė pasikartotų – šansų ypač mažai.

„Aerosmith“ per savo karjerą sugebėjo pereiti ir ugnį, ir vandenį, bet, visgi, kai kurios istorijos verčia žavėtis tuo, jog „Aerosmith“ vis dar kartu ir vis dar koncertuoja kaip kadaise.

Gitaristas Joe Perry buvo palikęs grupę

J. Perry grupę paliko 1979 m. ir, kad ir kaip ironiškai beskambėtų, dėl išpilto pieno. Per 1979 m. Klivlende vykusį „Aerosmith“ koncertą J. Perry žmona pienu apipylė bosinės gitaros virtuozo Tomo Hamiltono žmoną dėl pastarosios išsakytos užgaulios replikos. Tačiau šis incidentas buvo paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę. Tuo metu, beje, įrašinėjant stipriai sukritikuotą albumą „Night in the Ruts“, grupės nariai skendo narkotikų liūne ir nesusikalbėjimas tebuvo kasdienybės dalis.

J. Perry grupę paliko įpusėjus įrašui, todėl jo partiją grupėje atliko kviestiniai gitaristai. Netrukus po incidento su pienu, vokalistas S. Tyleris pareiškė, kad niekuomet daugiau negros vienoje scenoje su J. Perry. Tuomet J. Perry sukūrė naują projektą „The Joe Perry Project“ ir išleido keletą albumų, bet galiausiai buvę scenos partneriai ir draugai susitaikė ir J. Perry prie „Aerosmith“ vėl prisijungė 1984 m.

„Reikėjo jausti tą jaudulį, kuris tvyrojo ore ir mumyse, kai mes visi penki vėl susitikome tame pačiame kambaryje. Mes visi pradėjome juoktis. Atrodė, kad tų penkerių metų niekada ir nebuvo“, – prisimena S. Tyleris.

1986: priklausomybės nuo narkotikų gydymosi metai

„Aerosmith“ narių problemos su narkotikais vėl prasidėjo per grupės susijungimo turą 1984 m. Grupės nariai „smaginosi“ iki pat 1986 m., nors tuo laikotarpiu sugebėjo išleisti vieną populiariausių savo hitų „Walk This Way“ bei „Done With Mirrors“. Gyvi grupės pasirodymai prastėjo dėl itin dažno narkotikų vartojimo ir daugelis narių niekuomet nebūdavo blaivaus proto. Grupės nariai įsikišo ir S. Tyleriui buvo sėkmingai atlikta narkomanų reabilitacijos programa. Vėliau jo pavyzdžiu pasekė kiti nariai.

1987 m. grupė išleido albumą „Permanent Vocation“ jau visiškai blaiviomis galvomis. Šis albumas tapo vienu sėkmingiausių jų albumų. Albumo pardavimai siekia daugiau kaip 5 mln. kopijų, o trys albumo singlai pateko tarp 20 geriausių „Billboard“ tope. Dar sėkmingesnis buvo 1989 m. pasirodęs grupės albumas „Pump“. 

Masinė gydymosi nuo narkotikų programa ir tam sutelktos jėgos davė puikius rezultatus ir padėjo išvengti grupės iširimo, kuris atrodė neišvengiamas prieš pradedant reabilitaciją. Be to, tai tapo vienu iš grupės sėkmės faktorių.

Interviu konfliktai 2009 m.

2009-ieji buvo audringas laikotarpis, kalbant apie grupės bendravimą su žiniasklaida. „Aerosmith“ nariai paskelbė prieštaringus pasisakymus dėl gandų apie grupės išsiskyrimą. J. Perry 2009-ųjų rudenį duodamas interviu „Las Vegas Sun” pareiškė, kad S. Tyleris paliko grupę.

Tuomet Perry sakė: „Nei aš, nei kiti grupės nariai su juo nebendravome. Aš atskridau prieš dvi paras. Internete mačiau Steveno pasisakymą, kad jis žada palikti grupę. Tik nežinau kuriam laikui“. Visgi, garsiausiai nuskambėjo jo pasakymas, kad Stevenas jau senokai grupės veiklai savęs neatiduoda 100 proc. 

Būgnininkas Joey Krameris sureagavo labai greitai ir pareiškė, kad Perry komentarai tiesiog buvo netinkamai paimti iš konteksto. Jis teigė, kad grupė yra kartu. Nors netrukus grupė leidosi į turą kaip senais laikais, vieša paslaptis buvo tai, jog Perry pyksta ant Tylerio dėl to, kad jis vėl grįžta prie audringų vakarėlių. Ilgos naktys mieste su dešimtimis moterų buvo puikiai fiksuojamos žiniasklaidos.

Kiek dar tokių ir smulkesnių konfliktinių istorijų bus „Aerosmith“ istorijoje, prognozuoti sunku. Tačiau grupė Lietuvos gerbėjams suteikė ypatingą šansą – gegužės 21 d. pamatyti ją Vilniaus „Siemens“ arenos scenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)