Atvykusius dalyvius pasitiko degantys fakelai, fotografų blykstės bei raudonasis kilimas. Prasidėjus programai, neįprastais muzikos garsais svečius pasitiko grupė „Subtilu Z". Žiūrovus žavėjo Kauno mados teatro šokėjos, muzikinį kūrinį konkurso dalyviams skyrė ir praeitų metų „Muzikos talentų lygos" Grand Prix laimėtoja Elžbieta Oleškevič. Ovacijomis buvo palydėtas ir į „Muzikos talentų lygą" atvykęs svečias iš Maltos Klinsmann – Maltos nacionalinės „Eurovizijos" atrankos superfinalininkas, o konkurso organizatorių Astos Bagonavičienės ir Romo Bubnelio atliktai „Maldai tėvams" žiūrovai plojo atsistoję, rašoma pranešime.

Renginio vedėjas Mantas Wizard publikai dovanojo nuotaikingą magišką triuką, o netikėtu vakaro siurprizu tapo visos organizatorių komandos kartu su vedėjais – Egle Jurgaityte ir Mantu Wizard – atliktas specialiai atidarymui paruoštas ir Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui dedikuota dainų popuri „Lietuva".

„Konkursui – ketveri metai, stipriai ir nuosekliai augame, kasmet mus atranda vis nauji dalyviai Lietuvoje ir užsienyje. Turėdami aukštus kokybės standartus, stengiamės sukurti kelias dienas trunkančią muzikos šventę kiekvienam dalyviui", – teigia A. Bagdonavičienė.

Konkurso dalyvius vertins net 20 vertinimo komisijos narių iš įvairių pasaulio šalių. Lietuvai komisijoje atstovaus operos ir estrados dainininkai Merūnas Vitulskis, Antanas Zakarauskas, Aleksandras Ivanauskas – Fara, kompozitorius Gediminas Zujus, aktorė Ilona Balsytė, vokalo pedagogė Jelena Valiulienė, pianistas Daumantas Slipkus, kompozitorė ir prodiuserė iš Latvijos Jelena Loreina Švilpė, Maltos nacionalinės Eurovizijos atrankos finalininkas Klinsmann ir kiti.

„Siekiame, kad dalyviai ne tik gautų profesionlaias sąlygas pasirodymams, bet ir įgytų naujos patirties ir žinių. Todėl į konkurso programą įtrauktos sceninio meistriškumo pamokos, kurias ankstesniais metais vedė operos dainininkė Nomeda Kazlaus, vokalo pedagogė Nijolė Maceikaitė, dizaineriai ir sceninio įvaizdžio specialistai, skelbiama pranešime spaudai.

Šiemet sceninio meistriškumo paslaptimis dalinsis Lvovo muzikinio teatro meno vadovas, miuziklų dirigentas, aktorius ir dainininkas Oleg Lisij. Jo praktiniuose užsiėmimuose dalyviai gvildens atlikėjams aktualias temas: artikuliacija, gestikuliacija, teksto perteikimo žiūrovui svarba, scenos erdvės suvokimas, aktorinių gebėjimų ugdymas", – dalijasi konkurso naujovėmis A. Bagdonavičienė.

„Mūsų tikslas – nuo pat mažų dienų ugdyti pagarbą scenai. Norėdami ją išugdyti jaunajai kartai, patys kaip organizatoriai demonstruojame pagarbą kiekvienam atlikėjui. Mums vienodai svarbūs yra visi – ir debiutuojantys vaikai, ir patirtįes turintys pripažinti atlikėjai", – dalijasi mintimis renginio režisierė Regina Stadalnikaitė Komžienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)