H.Wassmo knygos tūkstantiniais tiražais leidžiamos daugiau nei 20 pasaulio šalių. Už kūrybą rašytoja pelnė daugiau nei dešimt apdovanojimų. "Dinos knyga" buvo perkamiausia 9-ojo dešimtmečio knyga.

Antrasis Vilniaus knygų mugėje viešėsiantis skandinavas L.S.Christensenas yra ne tik garsiausias šiuolaikinis norvegų rašytojas, bet ir scenaristas, poetas bei dramaturgas, tarptautinių premijų laureatas. Prieš porą mėnesių į lietuvių kalbą išverstas romanas "Įbrolis" šiuo metu yra perkamiausia nauja užsienio rašytojo knyga.

2001 metais pasirodęs romanas buvo apdovanotas prestižiškiausiomis premijomis: Šiaurės Tarybos premija (vadinama Skandinavijos Nobeliu), kritikų ir knygų leidėjų premijomis - Bokhandler, Brager.

Anot pranešimo, L.S.Christensenas spėja ne tik rašyti knygas, bet ir koncertuoti su džiazo grupe "Norsk Utflukt".

Po Andrejaus Turgenevo slapyvardžiu slepiasi Viačeslavas Kuricinas, žurnalistas, literatūros ir meno kritikas, meno parodų kuratorius, interneto svetainės "Šiuolaikinė rusų proza su Viačeslavu Kuricinu" įkūrėjas, Rusijos PEN klubo narys.

"Arkašono mėnuo" - pirmasis šio autoriaus romanas išverstas į lietuvių kalbą. Knyga sėkmingai sujungia intelektualų ir komercinį romaną, kurio išleidimas Rusijoje neliko nepastebėtas. Knyga buvo nominuota Nacionalinio bestselerio premijai.

Į Vilniaus knygų mugę atvykstantis W.Genazino šiuo metu neabejotinai pats reikšmingiausias ir autoritetingiausias Vokietijos rašytojas. W.Genazino išleido daugiau nei 20 knygų, už kurias yra gavęs literatūros premijų, tarp jų ir prestižiškiausią Vokietijoje Georgo Buchnerio premiją.

Romanas "Skėtis šiai dienai" - pirmasis šio autoriaus romanas lietuvių kalba. Tik pasirodęs tėvynėje romanas iš karto susilaukė paties aukščiausio kritikų įvertinimo.

Susitikimais su visais minėtais keturiais autoriais vyks ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje.

Vilniaus knygų mugė vyks Lietuvos parodų centre "Litexpo" vasario 23-26 dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją