Telšiškis A. Gedvilas diplominių darbų parodoje pateikia žvejo aksesuarus: muselininkams, spiningininkams, plūdininkams ir pan. “Kaip medžiotojas prie kepurės prisisega fazano plunksną, taip ir žvejas viešoje, oficialioje vietoje gali turėti savo simbolį - sidabrinę muselę, blizgutę ar kaklo pakabuku pavirtusią mažą stilizuotą šeryklėlę žuviai privilioti, kur vietoj kvepalinės žuvims po sidabriniu ažūriniu korpusu matosi vyriškų kvepalų buteliukas. Mano kolekcija gali būti panaudota ir kaip prizai žvejams”, sako A. Gedvilas.

Panevėžyje gimusi magistrantė O. Čepeliuk pristato kūno papuošalus, kurie tampa ir mūsų buities puošyba. “Nenešiojami žiedai, auskarai, pakabukai neuždaromi dėžutėse ar stalčiukuose, bet įkomponuojami ant savotiško postamento, padėkliuko ar dedami į visada atvirą stalčiuką”, sako papuošalų daugiafunkcianalumo siekianti autorė. Iš sidabro, vario, aliuminio ir medžio padarytuose savo kūriniuose O. Čepeliuk naudoja senuosius meninio metalo apdirbimo būdus - emalį, graviravimą ir pan.

L. Kavaliūnaitės projektas “Kūnas ir papuošalai” sieja juvelyriką, šokį ir fotografiją. Jos papuošalai, pagaminti iš sidabro, plastiko ir balto japoniško popieriaus, pritvirtinami įvairiose kūno vietose. Vilkaviškyje gimusi autorė nuolat dalyvauja parodose, akcijose, įvairiuose projektuose. J. Erminaitės papuošalų kolekcija sudaryta iš šešių objektų: “Odė ausų skylėms”, “Virkštelė”, “Grožio vinys”, “Klausykla”, “Akiratis” ir “Siervamzdžiai”. “Didžiulės afrikiečių skylės ausyse tampa tariamais auskarais lietuviškose stiklinėse ausyse – lietuvio ausy afrikietiška skylė”, sako J. Erminaitė iš Telšių.

Jaunieji Dailės akademijos juvelyrai dar studijuodami dalyvavo juvelyrų parodose Lietuvoje bei užsienyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją